1

2

Przepisy

Tagliatelle w sosie śmietanowym

5/5 5 6 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

498 calories kalorie: 498 kcal / porcja

Pyszny obiad w pół godziny: tagliatelle w sosie śmietanowym z konserwową szynką i pieczarkami, podsmażanymi na maśle z cebulą. Sos doprawiamy słodką śmietanką i przyprawą Ziarenka Smaku oraz łączymy z ugotowanym osobno makaronem. Kto lubi, może pokrojoną szynkę podsmażyć na patelni i  - zamiast dodawać ją do sosu - posypać nią gotowe danie na talerzu. Gotowe danie dekorujemy świeżymi ziołami lub natką pietruszki.

Spróbuj także z sosem szałwiowym z parmezanem na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz cebulę i pieczarki
  2. Pieczarki pokrój w cząstki, a cebulę w kostkę.
  3. Na maśle zeszklij cebulę, a następnie dodaj pieczarki.
  4. Duś wszystko razem przez chwilę, a następnie podlej śmietanką.
  5. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  6. Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do sosu.
  7. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
  8. Odsącz makaron i wymieszaj go z sosem.
  9. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: