Tagliatelle w sosie śmietanowym

5/5 5 7 5 1
5/5 5 7 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 25 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki pokrój w cząstki, a cebulę w kostkę. Na maśle zeszklij cebulę, a następnie dodaj pieczarki.
  2. Duś wszystko razem przez chwilę, a następnie podlej śmietanką.
  3. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU. Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do sosu.
  4. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
  5. Odsącz makaron i wymieszaj go z sosem. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Pyszny obiad w pół godziny: tagliatelle w sosie śmietanowym z konserwową szynką i pieczarkami, podsmażanymi na maśle z cebulą. Sos doprawiamy słodką śmietanką i przyprawą Ziarenka Smaku oraz łączymy z ugotowanym osobno makaronem. Kto lubi, może pokrojoną szynkę podsmażyć na patelni i  - zamiast dodawać ją do sosu - posypać nią gotowe danie na talerzu. Gotowe danie dekorujemy świeżymi ziołami lub natką pietruszki.

Spróbuj także z sosem szałwiowym z parmezanem na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?