Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tagliatelle w sosie śmietanowym

0
33 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
200 g
Pieczarki
100 g
Szynka Konserwowa
1 łyżka
Masło
1 szklanka
Śmietana 30%
300 g
Makaron Wstążki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
18.26 g
Węglowodany
60.27 g
Tłuszcze
25.73 g
Wartość energetyczna
521.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Krok 1
10 min
Pieczarki pokrój w cząstki, a cebulę w kostkę. Na maśle zeszklij cebulę, a następnie dodaj pieczarki.
Krok 2
5 min
Duś wszystko razem przez chwilę, a następnie podlej śmietanką.
Krok 3
5 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU. Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do sosu.
Krok 4
10 min
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
Krok 5
3 min
Odsącz makaron i wymieszaj go z sosem. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Tagliatelle w sosie śmietanowym

Krok 1 z 5

Pieczarki pokrój w cząstki, a cebulę w kostkę. Na maśle zeszklij cebulę, a następnie dodaj pieczarki.

Tagliatelle w sosie śmietanowym

Krok 2 z 5

Duś wszystko razem przez chwilę, a następnie podlej śmietanką.

Tagliatelle w sosie śmietanowym

Krok 3 z 5

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU. Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do sosu.

Tagliatelle w sosie śmietanowym

Krok 4 z 5

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

Tagliatelle w sosie śmietanowym

Krok 5 z 5

Odsącz makaron i wymieszaj go z sosem. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Pyszny obiad w pół godziny: tagliatelle w sosie śmietanowym z konserwową szynką i pieczarkami, podsmażanymi na maśle z cebulą. Sos doprawiamy słodką śmietanką i przyprawą Ziarenka Smaku oraz łączymy z ugotowanym osobno makaronem. Kto lubi, może pokrojoną szynkę podsmażyć na patelni i - zamiast dodawać ją do sosu - posypać nią gotowe danie na talerzu. Gotowe danie dekorujemy świeżymi ziołami lub natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika