Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

Oceń ten przepis!

3/5 3 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 3

3/5 3 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone wkładamy do miseczki. Dodajemy jajko, przyprawy oraz bułkę tartą. Wyrabiamy na gładką masę i formujemy malutkie pulpeciki.
  2. W garnku nastawiamy około 1l wody. Dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wrzucamy pulpeciki i gotujemy przez kilka minut.
  3. W dużym garnku podgrzewamy bulion.
  4. Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do bulionu. Pomidory z puszki blenderujemy (bądź rozcieramy wg uznania) i wlewamy do gotującego bulionu.
  5. Następnie dodajemy ryż i gotujemy razem około 15 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pulpecikami, Smacznego.

Opis przepisu:

Domowa ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami to sycąca propozycja. Zupa pięknie prezentuje się na talerzu, dzięki czemu nawet niejadki będą zadowolone z pomidorowego dania. Zobacz, jak połączyć, wszystkie składniki z Rosołem drobiowym WINIARY, by wyczarować piękną i smaczną całość!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?