Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Schab w sosie śmietanowo-cebulowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w paseczki i podsmaż na maśle.
  2. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, dodaj do mięsa i smaż razem przez około 5 minut.
  3. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  4. Podlej winem i duś do odparowania, następnie podlej śmietaną i zagotuj.
  5. Dopraw musztardą i pieprzem. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
  6. Podawaj z makaronem wstążki.

Opis przepisu:

Znudził Ci się tradycyjny obiad z ziemniakami i kotletem schabowym w roli głównej? Przedstawiamy alternatywę – schab w sosie śmietanowo-ziołowym. Do przygotowania naszego dania potrzebujesz schabu bez kości, cebuli i dodatków, które zagwarantują wyraźny smak potrawie. Świetnie sprawdzi się tu musztarda, odrobina białego wina i zielone dodatki, które ożywią wygląd potrawy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?