Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa ze świeżych grzybów

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Pieczarki
2 
Ziemniaki
1 
Por (biała część)
1 
Cebula
2 płaskich łyżek
Masło
1 Płaska łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 Płaska łyżka
Pietruszka
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
142.67 kcal
Tłuszcze
10.57 g
Białko
3.77 g
Węglowodany
10.48 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Grzyby i warzywa oczyść, pokrój w paski.
Krok 2
10 min
Podsmaż na maśle i oprósz mąką.
Krok 3
0 min
Wlej 1 litr wody i gotuj do miękkości warzyw.
Krok 4
3 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą do zup i pieprzem.
Krok 5
2 min
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Krok 6
1 min
Można dodać kwaśną śmietanę.
Zupa ze świeżych grzybów

Krok 1 z 6

Grzyby i warzywa oczyść, pokrój w paski.

Zupa ze świeżych grzybów

Krok 2 z 6

Podsmaż na maśle i oprósz mąką.

Zupa ze świeżych grzybów

Krok 3 z 6

Wlej 1 litr wody i gotuj do miękkości warzyw.

Zupa ze świeżych grzybów

Krok 4 z 6

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą do zup i pieprzem.

Zupa ze świeżych grzybów

Krok 5 z 6

Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Zupa ze świeżych grzybów

Krok 6 z 6

Można dodać kwaśną śmietanę.

Kto wrócił z lasu lub z targu z koszykiem pełnym leśnych przysmaków, na pewno da się skusić na zupę ze świeżych grzybów. Podsmażamy je z porem, cebulą i ziemniakami i doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY oraz WINIARY Przyprawą do zup, sosów i sałatek. Koneserzy polecają zupę grzybową z kwaśną śmietaną i natką oraz w towarzystwie kromki pełnoziarnistego, ciemnego pieczywa. Zupa grzybowa to nie tylko aromatyczne i smaczne danie, ale także idealny sposób na rozgrzanie się w chłodne jesienne wieczory.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika