Zupa ze świeżych grzybów
45min
Łatwy
300
g
Pieczarki
2
Ziemniaki
1
Por (biała część)
1
Cebula
2
płaskich łyżek
Masło
1
Płaska łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1
Płaska łyżka
Pietruszka
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
3.77 g
Węglowodany
10.48 g
Tłuszcze
10.57 g
Wartość energetyczna
142.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Grzyby i warzywa oczyść, pokrój w paski.
Krok 2
10 min
Podsmaż na maśle i oprósz mąką.
Krok 3
0 min
Wlej 1 litr wody i gotuj do miękkości warzyw.
Krok 4
3 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą do zup i pieprzem.
Krok 5
2 min
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Krok 6
1 min
Można dodać kwaśną śmietanę.
Kto wrócił z lasu lub z targu z koszykiem pełnym leśnych przysmaków, na pewno da się skusić na zupę ze świeżych grzybów. Podsmażamy je z porem, cebulą i ziemniakami i doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY oraz WINIARY Przyprawą do zup, sosów i sałatek. Koneserzy polecają zupę grzybową z kwaśną śmietaną i natką oraz w towarzystwie kromki pełnoziarnistego, ciemnego pieczywa. Zupa grzybowa to nie tylko aromatyczne i smaczne danie, ale także idealny sposób na rozgrzanie się w chłodne jesienne wieczory.
Komentarze 0