Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kto wrócił z lasu lub z targu z koszykiem pełnym leśnych przysmaków, na pewno da się skusić na zupę ze świeżych grzybów. Podsmażamy je z porem, cebulą i ziemniakami i doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY oraz WINIARY Przyprawą do zup, sosów i sałatek. Koneserzy polecają zupę grzybową z kwaśną śmietaną i natką oraz w towarzystwie kromki pełnoziarnistego, ciemnego pieczywa. Zupa grzybowa to nie tylko aromatyczne i smaczne danie, ale także idealny sposób na rozgrzanie się w chłodne jesienne wieczory.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Grzyby i warzywa oczyść, pokrój w paski.
Krok 2
10 min
Podsmaż na maśle i oprósz mąką.
Krok 3
0 min
Wlej 1 litr wody i gotuj do miękkości warzyw.
Krok 4
3 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą do zup i pieprzem.
Krok 5
2 min
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Krok 6
1 min
Można dodać kwaśną śmietanę.
Krok 1
z
6
Grzyby i warzywa oczyść, pokrój w paski.
Krok 2
z
6
Podsmaż na maśle i oprósz mąką.
Krok 3
z
6
Wlej 1 litr wody i gotuj do miękkości warzyw.
Krok 4
z
6
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą do zup i pieprzem.
Krok 5
z
6
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Krok 6
z
6
Można dodać kwaśną śmietanę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0