Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapusta włoska z ziemniakami

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
1 łyżka
Olej
200 g
Szynka mielona
500 g
Kapusta włoska
500 g
Ziemniaki
200 g
Ser emmentaler
2 łyżek
Natka pietruszki
1 trochę
Gałka muszkatołowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
30.61 g
Węglowodany
26.37 g
Białko
29.7 g
Wartość energetyczna
492.25 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
5 min
Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na oleju.
Krok 2
5 min
Dodaj mięso mielone. Smaż przez 5 minut.
Krok 3
5 min
Kostki rosołowe rozprowadź w 500 ml wrzącej wody.
Krok 4
5 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 5
5 min
Kapustę oczyść i pokrój.
Krok 6
2 min
Ziemniaki i kapustę dodaj do mięsa.
Krok 7
30 min
Dodaj rosół, dopraw gałką i duś około 30 minut.
Krok 8
3 min
Następnie dodaj ser. Tuż przed podaniem posyp natką pietruszki.
Kapusta włoska z ziemniakami

Krok 1 z 8

Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na oleju.

Kapusta włoska z ziemniakami

Krok 2 z 8

Dodaj mięso mielone. Smaż przez 5 minut.

Kapusta włoska z ziemniakami

Krok 3 z 8

Kostki rosołowe rozprowadź w 500 ml wrzącej wody.

Kapusta włoska z ziemniakami

Krok 4 z 8

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Kapusta włoska z ziemniakami

Krok 5 z 8

Kapustę oczyść i pokrój.

Kapusta włoska z ziemniakami

Krok 6 z 8

Ziemniaki i kapustę dodaj do mięsa.

Kapusta włoska z ziemniakami

Krok 7 z 8

Dodaj rosół, dopraw gałką i duś około 30 minut.

Kapusta włoska z ziemniakami

Krok 8 z 8

Następnie dodaj ser. Tuż przed podaniem posyp natką pietruszki.

Kapusta włoska z ziemniakami, duszona w Rosole wołowym z mielonym mięsem, cebulą i tartym emmentalerem to świetny pomysł na pożywny, rozgrzewający obiad z jednego garnka. Danie można podać w wygodnych miseczkach, posypane natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika