Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z warzywami

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

700 g
Szynka wieprzowa
3 łyżek
Olej
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Cebula
1 
Marchewka
100 g
Seler naciowy
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
549.27 kcal
Białko
31.44 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcze
43.71 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
5 min
Mięso pokrój w grube paski. Do mięsa dodaj pieprz i przyprawę ZIARENKA SMAKU. Oprósz mięso mąką.
Krok 2
10 min
Smaż mięso na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Krok 3
15 min
Podlej mięso 100 ml wody i duś przez 15 minut.
Krok 4
10 min
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Marchewkę i selera oczyść i także pokrój w kostkę. Warzywa dodaj do mięsa.
Krok 5
30 min
Podlej szklanką wody i duś jeszcze przez 20-30 minut. Podawaj z kaszą jęczmienną.
Gulasz z warzywami

Krok 1 z 5

Mięso pokrój w grube paski. Do mięsa dodaj pieprz i przyprawę ZIARENKA SMAKU. Oprósz mięso mąką.

Gulasz z warzywami

Krok 2 z 5

Smaż mięso na rozgrzanym oleju do zrumienienia.

Gulasz z warzywami

Krok 3 z 5

Podlej mięso 100 ml wody i duś przez 15 minut.

Gulasz z warzywami

Krok 4 z 5

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Marchewkę i selera oczyść i także pokrój w kostkę. Warzywa dodaj do mięsa.

Gulasz z warzywami

Krok 5 z 5

Podlej szklanką wody i duś jeszcze przez 20-30 minut. Podawaj z kaszą jęczmienną.

Smakowity, gęsty gulasz z warzywami (marchewką, cebulą, selerem) z wieprzowego mięsa od szynki. Doprawiony bardzo prosto - tylko Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY oraz pieprzem. Pyszny z kaszą jęczmienną i np. zieloną lub lodową sałatą ze śmietaną. Kto lubi, może przed podaniem posypać gulasz siekaną natką lub koperkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika