1

2

Przepisy

Wykwintne ciasto wiśniowe

5/5 5 30 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 110 minut

porcje: 12 porcji

327 calories kalorie: 327 kcal / porcja

Do popołudniowej kawy: półkruche ciasto z masą wiśniowo-budyniową, ozdobione apetyczną „kratką”.

składniki:

Liczba porcji:

masa wiśniowa:

Przygotowanie:

  1. Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto, zawiń w folię i włóż na 60 minut do lodówki.
  2. Tortownicę (28 cm) posmaruj masłem, a 3/4 ciasta rozwałkuj i przełóż do tortownicy tworząc brzegi.
  3. Pozostałe ciasto pokrój w paski o szerokości 1 cm.
  4. Zagotuj 1/4 szklanki wody ze szklanką cukru, włóż wiśnie i zagotuj.
  5. Masa: Budyń o smaku Waniliowym bez cukru WINIARY rozprowadź w 1/4 szklance wody i wlej do wiśni, a następnie gotuj 30 sekund.
  6. Nagrzej piekarnik do temperatury 180?C.
  7. Gorącą masę wiśniową wyłóż na ciasto, a na masie ułóż kratkę z ciasta.
  8. Wstaw do piekarnika i piecz 50 minut.
  9. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: