Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z mąki, cukru, 100 g masła, żółtka, Cukru wanilinowego, 2 łyżek zimnej wody i soli zagnieć ciasto
Ciasto zawiń w folię aluminiową i odłóż na pół godziny do lodówki.
Nagrzej piekarnik do 180ºC
Formę do tarty lub tortownicę (28 cm) posmaruj tłuszczem, wyłóż do niej rozwałkowane ciasto i nakłuj w kilku miejscach widelcem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut, a następnie odstaw do ostudzenia..
Zagotuj 300 ml wody.
We wrzącej wodzie rozmieszaj galaretkę, a następnie odstaw ją do schłodzenia.
Czas na masę budyniową. Budyń zagotuj z mlekiem, cukrem, mąką pszenną i masłem.
Ugotowaną masę odstaw do przestudzenia.
Umyj i wydryluj czereśnie.
Na upieczonym cieście wyłóż ostudzoną masę budyniową, czereśnie ułóż na masie, całość zalej galaretką i odstaw do schłodzenia.
Gdy galaretka stężeje - ciasto jest gotowe.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0