Karczek w sosie pieczeniowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 48 min.

  • Porcje 8

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Karkówkę pokroić na grubsze plastry.
  2. Ziarna jałowca zemleć w młynku, wymieszać z ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem.
  3. Plastry karkówki obsypać ziołami, odstawić na 2 godz.w chłodne miejsce.
  4. Po tym czasie każdy plaster karkówki, obtaczać w mące i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
  5. Mięso przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dusić do miękkości mięsa.
  6. Sosy przygotować według przepisu na opakowaniu
  7. Dodać rozrobiony sos do mięsa, dusić jeszcze na wolnym ogniu ok. 8 minut

Opis przepisu:

Przepis na karczek w sosie pieczeniowym to pomysł na smakowite i aromatyczne danie. Dodatek ziół prowansalskich i zmielonego jałowca sprawia, że mięso nabiera niepowtarzalnego aromatu. Karczek w sosie pieczeniowym można podawać z ugotowanymi ziemniakami lub kluskami śląskimi i ulubioną surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?