1

2

Przepisy

Karczek w sosie pieczeniowym

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 130 minut

oczekiwanie: 35 minut

porcje: 8 porcji

Bardzo dobry karczek w takim sosie

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Karkówkę pokroić na grubsze plastry.
  2. Ziarna jałowca zemleć w młynku, wymieszać z ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem.
  3. Plastry karkówki obsypać ziołami, odstawić na 2 godz.w chłodne miejsce.
  4. Po tym czasie każdy plaster karkówki, obtaczać w mące i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
  5. Mięso przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dusić do miękkości mięsa.
  6. Sosy przygotować według przepisu na opakowaniu
  7. Dodać rozrobiony sos do mięsa, dusić jeszcze na wolnym ogniu ok. 8 minut

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: