Sernik z kakaową kruszonką i malinami

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 37 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 40 min.

  • Porcje 15

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

ciasto

masa

oraz

Przygotowanie:

  1. Mąkę, kakao i cukier puder, proszek do pieczenia wymieszać i posiekać z masłem.
  2. Dodać zółtko, śmietanę i zagnieć ciasto. Podzielić na pół, zawinąć w folię i wstawić na 40 minut do lodówki.
  3. Masło utrzeć z cukrem, dodać aromat.
  4. Ucierając dodawać po jednym jajku i białko.
  5. Do puszystej masy maślano-jajecznej dodawać stopniowo (wciąż ucierając) ser, śmietanę, proszek budyniowy i szczyptę soli.
  6. Totrownicę nasmarować masłem (można wyłożyć papierem do pieczenia).
  7. Na spód tortownicy zetrzeć (na tarce o grubych oczkach) połowę schłodzonego ciasta kakaowego. Lekko ugnieść.
  8. Wyłożyć masę serową.
  9. Na powierzchni masy ułożyć maliny.
  10. Zetrzeć drugą część ciasta.
  11. Wyrównać powierzchnię
  12. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec przez około 60 minut.
  13. Sernik wyjąć z formy po całkowitym wystudzeniu.
  14. Pokroić na porcje i podawać.

Opis przepisu:

Puszysty ,delikatny sernik waniliowy na kakaowym spodzie z dodatkiem soczystych malin.Całość pokryta czekoladową kruszonką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?