1

2

Przepisy

Babeczki z kremem waniliowym i owocami

5/5 5 15 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 12 porcji

Kruche babeczki z budyniowym kremem waniliowym i owocami...........czy ktoś potrafi im się oprzeć?

składniki:

Liczba porcji:

ciasto

krem

oraz

Przygotowanie:

  1. Zagnieć ciasto z  podanych składników.Jeśli wymaga dodac odrobinę zimnej wody.
  2. Ciasto odstawić do lodówki do schłodzenia. Galaretkę rozpuścić w 0,75 szklanki gorącej wody,wymieszać i wstawić w chłodne miejsce.
  3. Foremki wysmarować tłuszczem.Piekarnik nastawić na 180 st.C.
  4. Ciasto rozwałkować, wykrawać kółka ciasta /ciut większe niż wielkość foremek/ i wylepić nimi foremki.
  5. Babeczki piec ok. 15 minut.
  6. Zagotować szklankę mleka,a w pozostałym wymieszać zółtka i budyń.Połączyć i ugotować krem.
  7. Gotowym kremem napełnić upieczone babeczki.
  8. Zimne udekorować plasterkami owoców,a powierzchnę posmarować teżejącą galaretką.
  9. Udekorować listkami mięty.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: