Krem z dyni z mlekiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 57 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 18 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 57 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki bulionowe rozpuść w 0,5 l wody.
  2. Dynię pokrój w kostkę.
  3. Gotuj dynię w bulionie i mleku z cukrem przez około 15-20 minut.
  4. Zmiksuj, dodaj śmietanę. Dopraw gałką i pieprzem.
  5. Podawaj z groszkiem ptysiowym.

Opis przepisu:

Kremowa zupa na bulionie warzywnym - z dyni, mleka i śmietanki, doprawiona gałką muszkatołową, doskonała z ulubionym przez dzieci groszkiem ptysiowym. Podana w Halloween idealnie rozgrzeje maluchy zmarznięte po wyprawie po słodycze :) a i dorośli chętnie po nią sięgną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?