Krem z dyni z mlekiem

4/5 4 57 5 1

przygotowanie: 18 min

oczekiwanie: 20 min

porcje: 4 porcje

152 calories kalorie: 152 kcal / porcja

Kremowa zupa na bulionie warzywnym - z dyni, mleka i śmietanki, doprawiona gałką muszkatołową, doskonała z ulubionym przez dzieci groszkiem ptysiowym. Podana w Halloween idealnie rozgrzeje maluchy zmarznięte po wyprawie po słodycze :) a i dorośli chętnie po nią sięgną.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki bulionowe rozpuść w 0,5 l wody.
  2. Dynię pokrój w kostkę.
  3. Gotuj dynię w bulionie i mleku z cukrem przez około 15-20 minut.
  4. Zmiksuj, dodaj śmietanę. Dopraw gałką i pieprzem.
  5. Podawaj z groszkiem ptysiowym.

1 wskazówka do przepisu

  • Aniuks9532
    Doskonała zupa! Ja bym dodała odrobinę imbiru! Dla polepszenia smaku!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.