1

2

Przepisy

Zupa warzywna

5/5

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 111 kcal / porcja

Kolorowa zupa warzywna to prawdziwa gratka dla wielbicieli wiosennych smaków. Gotujemy ją na Rosole z kury z makaronem WINIARY, z dodatkiem podsmażanych na maśle młodych warzyw: kalarepki, marchewki, szparagów i ziemniaków. Do tego mnóstwo zieleniny: liście szpinaku, koperek, szczypiorek i natka pietruszki. Same pyszności!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa oczyść, pokrój w słupki i podsmaż na maśle przez około 5 minut.
  2. Warzywa zalej 1 litrem wody i zagotuj.
  3. Dodaj Rosół i szpinak.
  4. Gotuj zupę przez 7 minut.
  5. Na koniec dodaj zieleninę i dopraw do smaku.
  6. Podawaj.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: