Zupa warzywna

5/5 5 2 5 1
5/5 5 2 5 1
  • Przygotowanie: 23 min.

  • Oczekiwanie: 22 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa oczyść, pokrój w słupki i podsmaż na maśle przez około 5 minut.
  2. Warzywa zalej 1 litrem wody i zagotuj.
  3. Dodaj Rosół i posiekany szpinak. Gotuj zupę przez 7 minut.
  4. Na koniec dodaj posiekaną zieleninę i dopraw do smaku.
  5. Podawaj.

Opis przepisu:

Kolorowa zupa warzywna to prawdziwa gratka dla wielbicieli wiosennych smaków. Gotujemy ją na Rosole z kury z makaronem WINIARY, z dodatkiem podsmażanych na maśle młodych warzyw: kalarepki, marchewki, szparagów i ziemniaków. Do tego mnóstwo zieleniny: liście szpinaku, koperek, szczypiorek i natka pietruszki. Same pyszności!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?