1

2

Przepisy

Pstrąg z grilla

4/5

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 274 kcal / porcja

A dziś niespodzianka – grillujemy ryby! Pstrągi z grilla, polane aromatycznym masłem z dodatkiem pietruszki, koperku i soku z cytryny, najlepiej będą smakowały ze złocistymi talarkami z ziemniaków – kto ma ochotę na taki zestaw? Pstrągi na grilla marynuj wcześniej z gałązką rozmarynu oraz ząbkami czosnku, a także wybranymi przyprawami (opcjonalnie), aby przez ryby przeniknęły aromaty ziół.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pstrągi dokładnie oczyść i umyj.
  2. Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  3. Ryby odstaw na 0,5 godziny do lodówki.
  4. Do środka każdej ryby włóż jedną gałązkę rozmarynu i trzy nieobrane ząbki czosnku.
  5. Masło połącz z zieleniną i sokiem z cytryny.
  6. Polej nim ryby z zewnątrz i w środku.
  7. Piecz na rozgrzanym i posmarowanym olejem ruszcie po 7-10 minut z każdej strony.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: