Pstrąg z grilla

4/5 4 24 5 1
4/5 4 24 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 50 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pstrągi dokładnie oczyść i umyj.
  2. Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  3. Ryby odstaw na 0,5 godziny do lodówki.
  4. Do środka każdej ryby włóż jedną gałązkę rozmarynu i trzy nieobrane ząbki czosnku.
  5. Masło połącz z zieleniną i sokiem z cytryny.
  6. Polej nim ryby z zewnątrz i w środku.
  7. Piecz na rozgrzanym i posmarowanym olejem ruszcie po 7-10 minut z każdej strony.

Opis przepisu:

A dziś niespodzianka – grillujemy ryby! Pstrągi z grilla, polane aromatycznym masłem z dodatkiem pietruszki, koperku i soku z cytryny, najlepiej będą smakowały ze złocistymi talarkami z ziemniaków – kto ma ochotę na taki zestaw? Pstrągi na grilla marynuj wcześniej z gałązką rozmarynu oraz ząbkami czosnku, Przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY, a także wybranymi przyprawami (opcjonalnie), aby przez ryby przeniknęły aromaty ziół.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?