1

2

Przepisy

Sos koperkowy

4/5 4 7 5 1

przygotowanie: 5 minut

porcje: 4 porcje

246 calories kalorie: 246 kcal / porcja

Bardzo prosty, aromatyczny sos koperkowy z majonezu i jogurtu, z przyjemną nutą czosnku. Chociaż ten kremowy sos koperkowy może wydawać się niepozorny, dzięki dodatkowi czosnku nawet pospolitej potrawie nada intensywnego i charakterystycznego smaku. Sos koperkowy idealnie komponuje się z pieczonym drobiem, jajami na twardo, sałatami i sałatkami (np. z zielonym ogórkiem), a także z gotowanymi i smażonymi rybami serwowanymi na zimno. Smacznego!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz z jogurtem, koperkiem i posiekanym czosnkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: