1

2

Przepisy

Sos koperkowy

4/5

przygotowanie: 5 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 246 kcal / porcja

Bardzo prosty, aromatyczny sos koperkowy z majonezu i jogurtu, z przyjemną nutą czosnku. Chociaż ten kremowy sos koperkowy może wydawać się niepozorny, dzięki dodatkowi czosnku nawet pospolitej potrawie nada intensywnego i charakterystycznego smaku. Sos koperkowy idealnie komponuje się z pieczonym drobiem, jajami na twardo, sałatami i sałatkami (np. z zielonym ogórkiem), a także z gotowanymi i smażonymi rybami serwowanymi na zimno. Smacznego!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz z jogurtem, koperkiem i posiekanym czosnkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: