Sos koperkowy

4/5 4 11 5 1
4/5 4 11 5 1
  • Przygotowanie: 10 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz z jogurtem, koperkiem i posiekanym czosnkiem.

Opis przepisu:

Bardzo prosty, aromatyczny sos koperkowy z majonezu i jogurtu, z przyjemną nutą czosnku. Chociaż ten kremowy sos koperkowy może wydawać się niepozorny, dzięki dodatkowi czosnku nawet pospolitej potrawie nada intensywnego i charakterystycznego smaku. Sos koperkowy idealnie komponuje się z pieczonym drobiem, jajami na twardo, sałatami i sałatkami (np. z zielonym ogórkiem), a także z gotowanymi i smażonymi rybami serwowanymi na zimno. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?