Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Placek z masą cappuccino

Placek z masą cappuccino
  • piana biskzopt.jpg
  • piana zoltka biszkopt.jpg
  • biszkopt2.jpg
  • Placek z masą cappuccino
  • piana biskzopt.jpg
  • piana zoltka biszkopt.jpg
  • biszkopt2.jpg
  • Placek z masą cappuccino
  • czas Łączny czas: 210 min (Przygotowanie: 70 min Oczekiwanie 140 min)
  • porcji Porcji: 20
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Ciasto rozpływa się w ustach. Deser dla dzieci i dla starszych!

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę,
  2. dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  3. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Chłodny przekrawamy na pół.
  4. Masa cappuccino: Łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki gotującej wody i studzimy. Kawę gotujemy na mleku i studzimy. Zimną kawę ubijamy ze śnieżkami, do ubitej dodajemy zimną lejącą żelatynę.
  5. Masa zielona: Galaretkę rozpuszczamy w szklance gotującej wody. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem. Do ubitej dodajemy gęstniejącą galaretkę zieloną.
  6. Przełożenie ciasta: biszkopt- nutella- masa cappuccino- biszkopt- masa zielona- ścieramy czekoladę
Kalorie: - kcal / 20 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Placek z masą cappuccino

Wydrukuj przepis

Placek z masą cappuccino

Zgłoś przepis do moderacji