Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto z jabłkami i masą budyniową

0
125 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

10 
Jajko
10 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
9 łyżek
Cukier
2 łyżeczek
Ocet
10 ml
Woda
2 kg
Jabłka
25 dag
Masło
0.5 szklanka
Cukier
10 dag
Czekolada gorzka
1 trochę
Wiórki kokosowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
455.66 kcal
Białko
8.12 g
Węglowodany
53.19 g
Tłuszcze
25.02 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

125 min
Krok 1
10 min
Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Do ubitych białek dodajemy żółtka wymieszane z wodą. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem, a na koniec ocet.
Krok 2
40 min
Pieczemy biszkopt w temperaturze 170 stopni ok. 40 minut.
Krok 3
5 min
Zimny biszkopt przecinamy na trzy placki.
Krok 4
20 min
Masa jabłkowo-cytrynowa: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wkładamy na gorącą patelnię i smażymy ok. 10 minut, a następnie wsypujemy galaretkę cytrynową i jeszcze smażymy 3 minuty, ściągamy i chłodzimy.
Krok 5
20 min
Tak samo robimy z masą jabłkowo-truskawkową.
Krok 6
15 min
Masa budyniowa: Budyń gotujemy według przepisu, chłodzimy. Masło ucieramy z cukrem i dodajemy zimny budyń.
Krok 7
10 min
Na biszkopt dajemy masę jabłkowo-truskawkową, na nią 1/2 masy budyniowej, biszkopt, masę jabłkowo-cytrynową, resztę masy budyniowej, biszkopt.
Krok 8
5 min
Polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy kokosem.
Ciasto z jabłkami i masą budyniową

Krok 1 z 8

Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Do ubitych białek dodajemy żółtka wymieszane z wodą. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem, a na koniec ocet.

Ciasto z jabłkami i masą budyniową

Krok 2 z 8

Pieczemy biszkopt w temperaturze 170 stopni ok. 40 minut.

Ciasto z jabłkami i masą budyniową

Krok 3 z 8

Zimny biszkopt przecinamy na trzy placki.

Ciasto z jabłkami i masą budyniową

Krok 4 z 8

Masa jabłkowo-cytrynowa: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wkładamy na gorącą patelnię i smażymy ok. 10 minut, a następnie wsypujemy galaretkę cytrynową i jeszcze smażymy 3 minuty, ściągamy i chłodzimy.

Ciasto z jabłkami i masą budyniową

Krok 5 z 8

Tak samo robimy z masą jabłkowo-truskawkową.

Ciasto z jabłkami i masą budyniową

Krok 6 z 8

Masa budyniowa: Budyń gotujemy według przepisu, chłodzimy. Masło ucieramy z cukrem i dodajemy zimny budyń.

Ciasto z jabłkami i masą budyniową

Krok 7 z 8

Na biszkopt dajemy masę jabłkowo-truskawkową, na nią 1/2 masy budyniowej, biszkopt, masę jabłkowo-cytrynową, resztę masy budyniowej, biszkopt.

Ciasto z jabłkami i masą budyniową

Krok 8 z 8

Polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy kokosem.

Ciasto z jabłkami i masą budyniową to smakowity pomysł na deser do kawy. Wykonanie jest proste a efekt zaskakujący. Wykończenie tworzy tafla aksamitnej czekolady oraz posypka z aromatycznych wiórek kokosa. Konieczne wykonaj ciasto z jabłkami i masą budyniową w Swoim domu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika