Sałatka z rukolą i fetą

Oceń ten przepis!

4/5 4 22 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 2

4/5 4 22 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa i sałatę dokładnie umyj.
  2. Oliwę, sok z cytryny i zioła wymieszaj ze sobą.
  3. Ser feta pokrój na małe kostki 1x1 cm.
  4. Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki.
  5. Wszystkie składniki wymieszaj i dodaj powstały wcześniej dressing, dopraw solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Sałatkę z rukolą i fetą przygotowuję zawsze jak mam ochotę na coś lekkiego i pożywnego. Sprawdza się zwłaszcza w upalne dni. Można ją podawać jako dodatek do mięs np. z grilla, ale i zupełnie samodzielnie, chciażby na letnim pikniku. Zestawienie rukoli, fety i pomidorków koktajlowych to nasza podstawa, do której możemy dodawać kolejne składniki. By złagodzić smak sałatki, można także fetę zastąpić mozzarellą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?