Zrazy z indyka w sosie

Oceń ten przepis!

3/5 3 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

3/5 3 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso połącz z jajkiem, bułką tartą i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Pieczarki oczyść i pokrój w plastry.
  3. Z masy mięsnej uformuj 4 płaskie zrazy, obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju, zsuń na bok.
  4. Dodaj pieczarki i podsmaż na dużym ogniu przez 5 minut.
  5. Bulion grzybowy z borowikami WINIARY rozpuść w 0,5 szkl. gorącej wody, połącz ze śmietanką i podlej mięso.
  6. Duś przez 10 minut na wolnym ogniu. Podaj z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko.

Opis przepisu:

Delikatne zrazy z indyka w sosie będą pyszne i aromatyczne, gdy - prócz podsmażonych pieczarek - dodamy do nich Bulion grzybowy z borowikami WINIARY. Masę mięsną doprawiamy szczypiorkiem, dla zaostrzenia smaku. Gotowe zrazy podajemy z kaszą jęczmienną oraz mizerią lub dużą miską sałaty ze śmietaną ("jarzynkę" też możemy posypać świeżym siekanym szczypiorkiem).

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?