Ostra pomidorowa z parmezanem

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 12 min.

  • Porcje 3

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania rozprowadź w 750 ml zimnej wody.
  2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  3. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  4. Dodaj serek topiony.
  5. Gotuj około 2 minuty, do rozpuszczenia serka.
  6. Dopraw ketchupem i sosem tabasco.
  7. Chleb pokrój w kostkę i usmaż na maśle.
  8. Porcje zupy w talerzach podawaj z grzankami oraz posypane startym parmezanem.

Opis przepisu:

Dla miłośników pikantnej kuchni – ostra pomidorowa z parmezanem. Zrobimy ją raz-dwa, dzięki Zupie pomidorowej Nasza Specjalność WINIARY, którą doprawiamy na ostro keczupem i sosem tabasco. Śmietankowy serek topiony sprawi, że zupa zyska kremową konsystencję oraz nieco łagodniejszy smak. Zupę podajemy posypaną parmezanem, z mini-grzaneczkami z patelni, usmażonymi na maśle (lub oliwie z oliwek). Dekorujemy natką, piórkiem koperku lub świeżym listkiem bazylii.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?