Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa krem z kalarepy

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Kalarepa
2 łyżek
Masło
4 łyżek
Kwaśna Śmietana 18%
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
3.86 g
Węglowodany
7.52 g
Tłuszcze
11.42 g
Wartość energetyczna
167.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
5 min
Zawartość opakowania rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
Krok 2
5 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 3
8 min
Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 8 minut często mieszając.
Krok 4
13 min
Kalarepy oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż na maśle.
Krok 5
20 min
Wlej 500 ml wody i gotuj przez 15-20 minut.
Krok 6
8 min
Wymieszaj z zupą i zmiksuj.
Krok 7
5 min
Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj śmietanę.
Krok 8
1 min
Podawaj z grzankami czosnkowymi.
Zupa krem z kalarepy

Krok 1 z 8

Zawartość opakowania rozprowadź w 500 ml zimnej wody.

Zupa krem z kalarepy

Krok 2 z 8

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Zupa krem z kalarepy

Krok 3 z 8

Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 8 minut często mieszając.

Zupa krem z kalarepy

Krok 4 z 8

Kalarepy oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż na maśle.

Zupa krem z kalarepy

Krok 5 z 8

Wlej 500 ml wody i gotuj przez 15-20 minut.

Zupa krem z kalarepy

Krok 6 z 8

Wymieszaj z zupą i zmiksuj.

Zupa krem z kalarepy

Krok 7 z 8

Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj śmietanę.

Zupa krem z kalarepy

Krok 8 z 8

Podawaj z grzankami czosnkowymi.

Wiosenny przysmak na obiad: zupa krem z kalarepy. Podstawa to Zupa jarzynowa Bukiet Warzyw WINIARY, do tego młoda, podsmażana na maśle kalarepka, kwaśna śmietana - i gotowe. Pyszna zupa podawana z grzankami czosnkowymi, posypana uprażonymi na suchej patelni nasionami słonecznika.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika