Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wiosenny przysmak na obiad: zupa krem z kalarepy. Podstawa to Zupa jarzynowa Bukiet Warzyw WINIARY, do tego młoda, podsmażana na maśle kalarepka, kwaśna śmietana - i gotowe. Pyszna zupa podawana z grzankami czosnkowymi, posypana uprażonymi na suchej patelni nasionami słonecznika.
Zawartość opakowania rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
Krok 2
5 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 3
8 min
Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 8 minut często mieszając.
Krok 4
13 min
Kalarepy oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż na maśle.
Krok 5
20 min
Wlej 500 ml wody i gotuj przez 15-20 minut.
Krok 6
8 min
Wymieszaj z zupą i zmiksuj.
Krok 7
5 min
Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj śmietanę.
Krok 8
1 min
Podawaj z grzankami czosnkowymi.
Krok 1
z
8
Zawartość opakowania rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
Krok 2
z
8
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 3
z
8
Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 8 minut często mieszając.
Krok 4
z
8
Kalarepy oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż na maśle.
Krok 5
z
8
Wlej 500 ml wody i gotuj przez 15-20 minut.
Krok 6
z
8
Wymieszaj z zupą i zmiksuj.
Krok 7
z
8
Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj śmietanę.
Krok 8
z
8
Podawaj z grzankami czosnkowymi.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0