Zupa krem z kalarepy
65min
Łatwy
1 opakowanie
400 g
Kalarepa
2 łyżek
Masło
4 łyżek
Kwaśna Śmietana 18%
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
3.86 g
Węglowodany
7.52 g
Tłuszcze
11.42 g
Wartość energetyczna
167.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
5 min
Zawartość opakowania rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
Krok 2
5 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 3
8 min
Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 8 minut często mieszając.
Krok 4
13 min
Kalarepy oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż na maśle.
Krok 5
20 min
Wlej 500 ml wody i gotuj przez 15-20 minut.
Krok 6
8 min
Wymieszaj z zupą i zmiksuj.
Krok 7
5 min
Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj śmietanę.
Krok 8
1 min
Podawaj z grzankami czosnkowymi.
Wiosenny przysmak na obiad: zupa krem z kalarepy. Podstawa to Zupa jarzynowa Bukiet Warzyw WINIARY, do tego młoda, podsmażana na maśle kalarepka, kwaśna śmietana - i gotowe. Pyszna zupa podawana z grzankami czosnkowymi, posypana uprażonymi na suchej patelni nasionami słonecznika.
Komentarze 0