Śledzie po szwedzku

Oceń ten przepis!

0/5 0 0 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 4 dni 15 min.

  • Porcje 4

0/5 0 0 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

marynata:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki marynaty połącz, zagotuj i pozostaw do ostudzenia.
  2. Filety umyj w zimnej wodzie, pokrój na kawałki.
  3. W szklanym naczyniu układaj na przemian z cienko pokrojonymi plastrami czerwonej cebuli.
  4. Śledzie zalej marynatą i pozostaw w lodówce na minimum 4 dni, a najlepiej około tygodnia.
  5. Podawaj udekorowane koperkiem i Majonezem.

Opis przepisu:

Wielbiciele i smakosze marynowanych śledzików powinni spróbować wybornych śledzi po szwedzku, z czerwoną cebulą, w aromatycznej marynacie z liściem laurowym i zielem angielskim. W tej zalewie rybki muszą postać przynajmniej 4 dni, a najlepiej około tygodnia – wtedy nabierają właściwego smaku. Śledzie po szwedzku podajemy z bagietką, udekorowane Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i piórkami koperku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?