Żeberka z colą

Oceń ten przepis!

4/5 4 22 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 5

4/5 4 22 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żeberka pokrój na paski z jedną kością.
  2. Keczup wymieszaj z colą.
  3. Powstałą mieszaniną posmaruj żeberka, a następnie oprósz je przyprawą z woreczka POMYSŁ NA….
  4. Żeberka przełóż do woreczka umieszczonego w górnej części opakowania.
  5. Woreczek zapnij dokładnie zapinką i przełóż do naczynia do zapiekania.
  6. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Piecz żeberka przez 60 minut.
  7. Przetnij woreczek i pozostaw jeszcze w piekarniku na kolejne 10 minut.
  8. Żeberka podawaj z ziemniakami z wody i sałatką z ogórka kiszonego.

Opis przepisu:

Tradycyjne żeberka tym razem z dodatkiem słodkiej coli i ketchupu. Ten sposób przyrządzania mięsa upodobali sobie Amerykanie, ale także i w Polsce żeberka z colą mają swoją rzeszę fanów. Nic dziwnego – tak przyrządzone mięso jest miękkie i z wyczuwalną, przyjemną nutką słodkiego karmelu. Żeberka z colą smakują idealnie, gdy podamy je z ziemniakami i kiszonymi ogórkami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?