Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Żeberka słodko-kwaśne

0
81 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
żeberka wołowe
3 łyżek
Ketchup
10 
Suszone śliwki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
39.34 g
Wartość energetyczna
549.42 kcal
Węglowodany
15.92 g
Tłuszcze
36.09 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

81 min
Krok 1
5 min
Żeberka przekrój na porcje.
Krok 2
5 min
Żeberka posmaruj ketchupem i oprósz przyprawą POMYSŁ NA... z dolnej części opakowania.
Krok 3
5 min
Przełóż żeberka do woreczka z górnej części opakowania (uważaj, by przy wyjmowaniu nie zgubić zapinki) i dołóż śliwki.
Krok 4
2 min
Woreczek zapnij dokładnie zapinką.
Krok 5
3 min
Przełóż do naczynia do zapiekania.
Krok 6
60 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
Krok 7
1 min
Podawaj z ziemniakami puree.
Żeberka słodko-kwaśne

Krok 1 z 7

Żeberka przekrój na porcje.

Żeberka słodko-kwaśne

Krok 2 z 7

Żeberka posmaruj ketchupem i oprósz przyprawą POMYSŁ NA... z dolnej części opakowania.

Żeberka słodko-kwaśne

Krok 3 z 7

Przełóż żeberka do woreczka z górnej części opakowania (uważaj, by przy wyjmowaniu nie zgubić zapinki) i dołóż śliwki.

Żeberka słodko-kwaśne

Krok 4 z 7

Woreczek zapnij dokładnie zapinką.

Żeberka słodko-kwaśne

Krok 5 z 7

Przełóż do naczynia do zapiekania.

Żeberka słodko-kwaśne

Krok 6 z 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.

Żeberka słodko-kwaśne

Krok 7 z 7

Podawaj z ziemniakami puree.

Żeberka słodko-kwaśne z piekarnika najlepiej udają się z WINIARY POMYSŁ NA... soczyste żeberka z wędzoną nutą. Dodamy do nich nieco pikanterii i aromatu, czyli keczup i suszone śliwki, a potem upieczemy w praktycznym woreczku - czysto i "na soczysto" :) Najlepsze z ziemniakami puree z dodatkiem konserwowych ogóreczków lub sałatką z kapusty pekińskiej i kukurydzy na słodko - jak kto woli.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika