Schabowe panierowane

Oceń ten przepis!

4/5 4 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety schabowe cienko rozbij tłuczkiem i oprósz pieprzem z obydwu stron.
  2. Każdy z kotletów panieruj obtaczając w Sosie pieczeniowym jasnym WINIARY, następnie zanurzając w rozkłóconym jajku, a następnie obtaczając w drobno pokruszonych płatkach kukurydzianych.
  3. Smaż na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju.
  4. Kotlety podawaj zaraz po przygotowaniu na przykład z ziemniakami i z warzywami gotowanymi na parze.

Opis przepisu:

Schabowe panierowane to klasyk kuchni polskiej. Żeby nieco go odmienić, schabowe proponujemy przyrządzić w panierce innej niż zwykle. Zamiast mąki użyj Sos pieczeniowy jasny WINIARY, a bułkę tartą zastąp płatkami kukurydzianymi. Dzięki temu kotlety będą miały intensywnie mięsny smak oraz złocistą i ciekawą teksturę panierki. Kotlety schabowe panierowane idealnie skomponują się z warzywami gotowanymi na parze.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?