Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety drobiowe obtaczane w siemieniu lnianym

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Pierś Z Kurczaka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżka
Olej kokosowy
3 
Jajko
1 szklanka
Mąka pszenna
0.67 kubek
Siemię lniane

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
40.47 g
Węglowodany
37.13 g
Tłuszcze
22.96 g
Wartość energetyczna
519.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
15 min
Piersi z kurczaka dokładnie myjemy, wycinamy ewentualne błony. Kroimy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Po potłuczeniu doprawiamy solą i pieprzem (posypując z jednej i z drugiej strony). Przygotowujemy panierkę: do jednego talerza wsypujemy mąkę, do drugiego siemie lniane, w do tzreciego talerza wybijamy jajka i roztrzepujemy widelcem.
Krok 2
10 min
Przygotowane kotlety w następującej kolejności maczamy w mące, jajku i siemieniu lnianym. Tak przygotowane kotlety układamy na rozgrzanym oleju kokosowym i smażymy na złoty kolor z jednej i z drugiej strony. Podajemy do obiadu. Smakują delikatnie i rewelacyjnie.
Kotlety drobiowe obtaczane w siemieniu lnianym

Krok 1 z 2

Piersi z kurczaka dokładnie myjemy, wycinamy ewentualne błony. Kroimy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Po potłuczeniu doprawiamy solą i pieprzem (posypując z jednej i z drugiej strony). Przygotowujemy panierkę: do jednego talerza wsypujemy mąkę, do drugiego siemie lniane, w do tzreciego talerza wybijamy jajka i roztrzepujemy widelcem.

Kotlety drobiowe obtaczane w siemieniu lnianym

Krok 2 z 2

Przygotowane kotlety w następującej kolejności maczamy w mące, jajku i siemieniu lnianym. Tak przygotowane kotlety układamy na rozgrzanym oleju kokosowym i smażymy na złoty kolor z jednej i z drugiej strony. Podajemy do obiadu. Smakują delikatnie i rewelacyjnie.

Kotlety drobiowe w tym wydaniu są delikatniejsze niż ich tradycyjny odpowiednik. Są też bardzo smaczne i zdrowsze, co sprawia, że w czasach kiedy popularne jest bycie fit - będą pożądane na większości stołów w Polsce. Spróbujcie sami!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika