Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi z kurczaka dokładnie myjemy, wycinamy ewentualne błony. Kroimy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Po potłuczeniu doprawiamy solą i pieprzem (posypując z jednej i z drugiej strony). Przygotowujemy panierkę: do jednego talerza wsypujemy mąkę, do drugiego siemie lniane, w do tzreciego talerza wybijamy jajka i roztrzepujemy widelcem.
Przygotowane kotlety w następującej kolejności maczamy w mące, jajku i siemieniu lnianym. Tak przygotowane kotlety układamy na rozgrzanym oleju kokosowym i smażymy na złoty kolor z jednej i z drugiej strony. Podajemy do obiadu. Smakują delikatnie i rewelacyjnie.
Jerzy