Barszcz na rosole drobiowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 6

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Buraczki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  2. Jabłko podziel na cząstki ze skórą.
  3. Czosnek oczyść, zalej 3 szklankami wody i gotuj wszystko razem 15 minut, dodaj ocet i pozostaw na 10 minut. Następnie przecedź i połącz z gorącym rosołem drobiowym.
  4. Dodaj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY i dokładnie wymieszaj.
  5. Barszcz czerwony podawaj z pasztecikami z mięsem.

Opis przepisu:

Poznaj przepis, dzięki któremu barszcz czerwony na rosole przyrządzisz szybko i łatwo – nie tylko na Wigilię, ale także na codzienny obiad. Do jego przygotowania wykorzystaj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY, dzięki któremu Twoja potrawa będzie miała głęboki, ciemny kolor. Barszcz czerwony podawaj najlepiej z mięsnymi pasztecikami, krokietami lub uszkami z grzybowym farszem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • egret
    U mnie w domu tylko drobiowy barszczyk tolerujemy :) co prawda ja robię barszcz tylko na Wigilię, ale nigdy nie dodawałam jabłka do niego. Muszę spróbować, bo co roku mam problem z uzyskaniem zadowalającego podniebienie smaku ;)
  • hausemanager
    dobry barszczyk nie jest zły :) najbardziej lubię właśnie taki prosty barszcz czerwony na rosole albo czysty barsz czerwony na zakwasie, taki świąteczny, z majerankiem, najlepszy 3
  • Wine472d0a5
    Barszcz czerwony na rosole drobiowym to dla mnie przepis na każdy dzień. Szczególnie zimą uwielbiam rozkoszować się smakiem barszczu czerwonego. Wówczas zajadam się pasztecikami, pierogami czy krokietami popijając pysznym czerwonym barszczem.
  • radish
    Barszcz czerwony musi być przygotowany na rosole drobiowym - taki jest najsmaczniejszy. Najlepszym dodatkiem dla mnie są uszka z grzybami, ale wypróbuję także pomysł na podanie barszczu z naleśnikami. U mnie w domu naleśniki dodawane są do czystego rosołu drobiowego z warzywami. Ale na święta musi być barszcz czerwony.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?