Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz biały ogórkowy

(0)
44min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Kiełbasa biała
125  g
Woda z ogórków kiszonych
1  łyżeczka
Chrzan
100  ml
Śmietanka 30%
4 
Jajko gotowane na twardo
1  łyżka
Pietruszka
2  ząbków
1 
Liść laurowy
2  kulek
Ziele angielskie całe
5  kulek
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
17.93 g
Węglowodany
6.66 g
Tłuszcze
30.75 g
Wartość energetyczna
407.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

44 min
Krok 1
5 min
Kiełbasę białą umyj, zalej 1l wody. Dodaj listek laurowy, pieprz, ziele angielskie i czosnek.
Krok 2
15 min
Gotuj wszystko 15 minut na małym ogniu.
Krok 3
10 min
Następnie dodaj chrzan, kwas z kiszonych ogórków i Barszcz biały rozprowadzony w 1 szklance zimnej wody. Gotuj przez 10 minut mieszając.
Krok 4
3 min
Kiełbasę wyjmij, pokrój i wrzuć do garnka.
Krok 5
5 min
Śmietankę rozprowadź w gorącym barszczu, dokładnie wymieszaj i wlej do garnka. Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Krok 6
3 min
Jajka pokrój na cząstki.
Krok 7
2 min
Barszcz rozlej na talerze, dodaj cząstki jajek i natkę pietruszki.
Krok 8
1 min
Podaj z ziemniakami lub chlebem.
Barszcz biały ogórkowy

Krok 1 z 8

Kiełbasę białą umyj, zalej 1l wody. Dodaj listek laurowy, pieprz, ziele angielskie i czosnek.

Barszcz biały ogórkowy

Krok 2 z 8

Gotuj wszystko 15 minut na małym ogniu.

Barszcz biały ogórkowy

Krok 3 z 8

Następnie dodaj chrzan, kwas z kiszonych ogórków i Barszcz biały rozprowadzony w 1 szklance zimnej wody. Gotuj przez 10 minut mieszając.

Barszcz biały ogórkowy

Krok 4 z 8

Kiełbasę wyjmij, pokrój i wrzuć do garnka.

Barszcz biały ogórkowy

Krok 5 z 8

Śmietankę rozprowadź w gorącym barszczu, dokładnie wymieszaj i wlej do garnka. Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Barszcz biały ogórkowy

Krok 6 z 8

Jajka pokrój na cząstki.

Barszcz biały ogórkowy

Krok 7 z 8

Barszcz rozlej na talerze, dodaj cząstki jajek i natkę pietruszki.

Barszcz biały ogórkowy

Krok 8 z 8

Podaj z ziemniakami lub chlebem.

Barszcz biały ogórkowy to pomysł na wielkanocna zupę, choć nie tylko ;) Wykorzystaj Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY, dzięki któremu Twoje danie będzie aromatyczne i pyszne. Uzupełni je chrzan, biała kiełbasa, ugotowane na twardo jajko i kwas z ogórków kiszonych. To iście świąteczne danie, którym możesz się szczycić na wielkanocnym stole. Proponujemy podanie z chlebem i ziemniakami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha