Barszcz biały ogórkowy
44min
Łatwy
1 opakowanie
4
Kiełbasa biała
125 g
Woda z ogórków kiszonych
1 łyżeczka
Chrzan
100 ml
Śmietanka 30%
4
Jajko gotowane na twardo
1 łyżka
Pietruszka
2 ząbków
Czosnek
1
Liść laurowy
2 kulek
Ziele angielskie całe
5 kulek
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
17.93 g
Węglowodany
6.66 g
Tłuszcze
30.75 g
Wartość energetyczna
407.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
44 min
Krok 1
5 min
Kiełbasę białą umyj, zalej 1l wody. Dodaj listek laurowy, pieprz, ziele angielskie i czosnek.
Krok 2
15 min
Gotuj wszystko 15 minut na małym ogniu.
Krok 3
10 min
Następnie dodaj chrzan, kwas z kiszonych ogórków i Barszcz biały rozprowadzony w 1 szklance zimnej wody. Gotuj przez 10 minut mieszając.
Krok 4
3 min
Kiełbasę wyjmij, pokrój i wrzuć do garnka.
Krok 5
5 min
Śmietankę rozprowadź w gorącym barszczu, dokładnie wymieszaj i wlej do garnka. Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Krok 6
3 min
Jajka pokrój na cząstki.
Krok 7
2 min
Barszcz rozlej na talerze, dodaj cząstki jajek i natkę pietruszki.
Krok 8
1 min
Podaj z ziemniakami lub chlebem.
Barszcz biały ogórkowy to pomysł na wielkanocna zupę, choć nie tylko ;) Wykorzystaj Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY, dzięki któremu Twoje danie będzie aromatyczne i pyszne. Uzupełni je chrzan, biała kiełbasa, ugotowane na twardo jajko i kwas z ogórków kiszonych. To iście świąteczne danie, którym możesz się szczycić na wielkanocnym stole. Proponujemy podanie z chlebem i ziemniakami.
Komentarze 0