Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz z kiszoną kapustą

(1)
40min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

25  g
Suszone borowiki
1  łyżka
Masło
500  g
Kapusta Kiszona
trochę
Pieprz
1  łyżeczka
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.01 g
Węglowodany
5.79 g
Tłuszcze
2.41 g
Wartość energetyczna
102.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zaskocz świątecznych gości nową wersją tradycyjnej zupy! Barszcz Czerwony Ekspresowa Zupa Winiary w połączeniu z kapustą nada nowy, niepowtarzalny smak bożonarodzeniowej potrawie. Tradycyjne składniki w nowoczesnym połączeniu są tak pyszne, że z pewnością będą mogły zagościć na Twoim stole wielokrotnie w ciągu roku.
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
26 min
Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw, aż zmiękną.
Krok 2
5 min
Kapustę przesmaż na maśle przez około 5 minut - do momentu, aż zmięknie.
Krok 3
3 min
Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu, wykorzystując również wodę z moczenia grzybów. Zupę dopraw majerankiem i pieprzem do smaku.
Krok 4
5 min
Grzyby możesz wykorzystać do innego przepisu np. pierogów czy bigosu.
Krok 5
1 min
Rozłóż po łyżce kapusty na talerzach i zalej gorącym barszczem.
Barszcz z kiszoną kapustą

Krok 1 z 5

Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw, aż zmiękną.

Barszcz z kiszoną kapustą

Krok 2 z 5

Kapustę przesmaż na maśle przez około 5 minut - do momentu, aż zmięknie.

Barszcz z kiszoną kapustą

Krok 3 z 5

Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu, wykorzystując również wodę z moczenia grzybów. Zupę dopraw majerankiem i pieprzem do smaku.

Barszcz z kiszoną kapustą

Krok 4 z 5

Grzyby możesz wykorzystać do innego przepisu np. pierogów czy bigosu.

Barszcz z kiszoną kapustą

Krok 5 z 5

Rozłóż po łyżce kapusty na talerzach i zalej gorącym barszczem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika