Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Barszcz z kiszoną kapustą

(1)
40min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY
25  g
Suszone borowiki
1  łyżka
Masło
500  g
Kapusta Kiszona
trochę
Pieprz
1  łyżeczka
Majeranek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.01 g
Węglowodany
5.79 g
Tłuszcze
2.41 g
Wartość energetyczna
102.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zaskocz świątecznych gości nową wersją tradycyjnej zupy! Barszcz Czerwony Ekspresowa Zupa Winiary w połączeniu z kapustą nada nowy, niepowtarzalny smak bożonarodzeniowej potrawie. Tradycyjne składniki w nowoczesnym połączeniu są tak pyszne, że z pewnością będą mogły zagościć na Twoim stole wielokrotnie w ciągu roku.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    26 min
    Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw, aż zmiękną.
  • Krok 2

    5 min
    Kapustę przesmaż na maśle przez około 5 minut - do momentu, aż zmięknie.
  • Krok 3

    3 min
    Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu, wykorzystując również wodę z moczenia grzybów. Zupę dopraw majerankiem i pieprzem do smaku.
  • Krok 4

    5 min
    Grzyby możesz wykorzystać do innego przepisu np. pierogów czy bigosu.
  • Krok 5

    1 min
    Rozłóż po łyżce kapusty na talerzach i zalej gorącym barszczem.
Barszcz z kiszoną kapustą

Krok 1 z 5

Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw, aż zmiękną.

Barszcz z kiszoną kapustą

Krok 2 z 5

Kapustę przesmaż na maśle przez około 5 minut - do momentu, aż zmięknie.

Barszcz z kiszoną kapustą

Krok 3 z 5

Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu, wykorzystując również wodę z moczenia grzybów. Zupę dopraw majerankiem i pieprzem do smaku.

Barszcz z kiszoną kapustą

Krok 4 z 5

Grzyby możesz wykorzystać do innego przepisu np. pierogów czy bigosu.

Barszcz z kiszoną kapustą

Krok 5 z 5

Rozłóż po łyżce kapusty na talerzach i zalej gorącym barszczem.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Boże Narodzenie
  • Grzyby
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Barszcz czerwony z grzybami

    12 godz 40 min Łatwy
  • Kapusta wigilijna

    2 godz 35 min Łatwy
  • Pieczone pierogi z kapustą

    3 godz 40 min Łatwy
  • Barszcz czerwony WINIARY z uszkami z farszem grzybowym

    1 godz 30 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu