Barszcz z kiszoną kapustą
40min
Łatwy
2 opakowań
25 g
Suszone borowiki
1 łyżka
Masło
500 g
Kapusta Kiszona
1 trochę
Pieprz
1 łyżeczka
Majeranek
.
Wartości odżywcze
Białko
2.01 g
Węglowodany
5.79 g
Tłuszcze
2.41 g
Wartość energetyczna
102.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
26 min
Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw, aż zmiękną.
Krok 2
5 min
Kapustę przesmaż na maśle przez około 5 minut do momentu, aż zmięknie.
Krok 3
3 min
Przygotuj barszcz WINIARY. Na koniec dolej wody powstałej podczas moczenia grzybów, dopraw majerankiem i pieprzem do smaku.
Krok 4
5 min
Grzyby możesz wykorzystać do innego przepisu np. pierogów czy bigosu.
Krok 5
1 min
Rozłóż po łyżce kapusty na talerzach i zalej gorącym barszczem.
Zaskocz świątecznych gości nową wersją tradycyjnej zupy! Barszcz Czerwony Ekspresowa Zupa Winiary w połączeniu z kapustą nada nowy, niepowtarzalny smak bożonarodzeniowej potrawie. Tradycyjne składniki w nowoczesnym połączeniu są tak pyszne, że z pewnością będą mogły zagościć na Twoim stole wielokrotnie w ciągu roku.
Komentarze 0