Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
6
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zaskocz świątecznych gości nową wersją tradycyjnej zupy! Barszcz Czerwony Ekspresowa Zupa Winiary w połączeniu z kapustą nada nowy, niepowtarzalny smak bożonarodzeniowej potrawie. Tradycyjne składniki w nowoczesnym połączeniu są tak pyszne, że z pewnością będą mogły zagościć na Twoim stole wielokrotnie w ciągu roku.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
26 min
Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw, aż zmiękną.
Krok 2
5 min
Kapustę przesmaż na maśle przez około 5 minut - do momentu, aż zmięknie.
Krok 3
3 min
Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu, wykorzystując również wodę z moczenia grzybów. Zupę dopraw majerankiem i pieprzem do smaku.
Krok 4
5 min
Grzyby możesz wykorzystać do innego przepisu np. pierogów czy bigosu.
Krok 5
1 min
Rozłóż po łyżce kapusty na talerzach i zalej gorącym barszczem.
Krok 1
z
5
Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw, aż zmiękną.
Krok 2
z
5
Kapustę przesmaż na maśle przez około 5 minut - do momentu, aż zmięknie.
Krok 3
z
5
Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu, wykorzystując również wodę z moczenia grzybów. Zupę dopraw majerankiem i pieprzem do smaku.
Krok 4
z
5
Grzyby możesz wykorzystać do innego przepisu np. pierogów czy bigosu.
Krok 5
z
5
Rozłóż po łyżce kapusty na talerzach i zalej gorącym barszczem.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0