Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z mąki, jajka, oleju i wody zagnieć w misce ciasto - powinno być elastyczne i dość sprężyste. Jeśli jest za twarde – dolej wody, jeśli za rzadkie – podsyp mąką.
Grzyby ugotuj w małej ilości wody, aż będą miękkie. Ostudź, odcedź i bardzo drobno posiekaj.
Drobniutko posiekaj cebule i tymianek.
Na patelni rozpuść masło, dodaj cebulę, tymianek i przesmażaj, aż cebula się zeszkli.
Następnie dodaj posiekane grzyby, dopraw solą i pieprzem i przesmaż razem mieszając około 5 minut.
Gdy tak przygotowany farsz ostygnie, dodaj do niego bułkę tartą i wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj i wykrawaj kieliszkiem małe placuszki.
Nakładaj na nie farsz i lep uszka.
Gotowe uszka ugotuj w osolonym wrzątku i wyjmuj łyżką cedzakową, kiedy wypłyną.
Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu.
Podawaj barszcz z uszkami.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0