Zupa dyniowa z pestkami dyni

Oceń ten przepis!

4/5 4 30 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 30 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki bulionowe rozpuść w 750 ml wody.
  2. Dynię pokrój w kostkę, dodaj do bulionu i gotuj przez około 15-20 minut.
  3. Zmiksuj zupę. Dodaj śmietanę. Dopraw zupę do smaku.
  4. Pestki dyni upraż na suchej patelni. Przelej zupę do bulionówek i posyp uprażonymi pestkami.

Opis przepisu:

Podwójna moc - zupa dyniowa z pestkami dyni. Wszystko, co najlepsze z dyniowego bogactwa: smakowity miąższ i chrupiące, zdrowe, przepyszne pestki. Na delikatnym Bulionie cielęcym, doprawiona słodką śmietanką i gałką muszkatołową. Można podawać solo lub z zapiekanymi z masłem kromkami bagietki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?