Filet z kurczaka z brzoskwiniami

Oceń ten przepis!

4/5 4 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety pokrój w duże kawałki, oprósz solą, pieprzem i curry.
  2. Smaż na patelni na rozgrzanym maśle i oleju przez 10 minut, po tym czasie wyjmij.
  3. Świeże brzoskwinie obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki i podsmaż na tłuszczu ze smażenia.
  4. Do śmietany dodaj łyżkę Sosu pieczeniowego jasnego WINIARY i dokładnie wymieszaj.
  5. Mięso i śmietanę z rozrobionym sosem przełóż na patelnię z brzoskwiniami i duś razem 5 minut.
  6. Danie podawaj z ryżem.

Opis przepisu:

Oryginalny letni obiad: smażony filet z kurczaka z brzoskwiniami. Pyszny sos do mięsa przyrządza się w kilka minut - do podsmażonych świeżych owoców ze śmietanką wystarczy dodać Sos pieczeniowy jasny WINIARY. Podajemy z porcją białego ryżu i plastrem ananasa (świeżego lub z puszki) ozdobionym łyżeczką borówek do mięsa.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?