1

2

Przepisy

Filet z kurczaka z brzoskwiniami

1/5 1 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

400 calories kalorie: 400 kcal / porcja

Oryginalny letni obiad: smażony filet z kurczaka z brzoskwiniami. Pyszny sos do mięsa przyrządza się w kilka minut - do podsmażonych świeżych owoców ze śmietanką wystarczy dodać SOSER WINIARY. Podajemy z porcją białego ryżu i plastrem ananasa (świeżego lub z puszki) ozdobionym łyżeczką borówek do mięsa.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety pokrój w duże kawałki, oprósz solą, pieprzem i curry.
  2. Smaż na patelni na rozgrzanym maśle i oleju przez 10 minut, po tym czasie wyjmij.
  3. Świeże brzoskwinie pokrój na ćwiartki i podsmaż na tłuszczu ze smażenia.
  4. Dodaj mięso i śmietanę.
  5. Wsyp SOSER i duś razem 5 minut.
  6. Danie podawaj z ryżem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: