Dorsz z patelni

4/5 4 15 5 1
4/5 4 15 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 25 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety pokrój w paski, skrop sokiem z cytryny.
  2. Warzywa oczyść, również pokrój w paski (seler naciowy, 3 łodygi, możesz zastąpić selerem konserwowym).
  3. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż warzywa, dopraw je do smaku solą i pieprzem.
  4. Wlej 3/4 szklanki wody, dodaj Rosół.
  5. Warzywa duś na patelni około 10 minut, po tym czasie dodaj rybę.
  6. Całość gotuj około 5 minut pod przykryciem.
  7. Podawaj z ryżem.

Opis przepisu:

Dorsz z patelni z bukietem kolorowych, podsmażanych warzyw, duszony w esencjonalnym Rosole drobiowym WINIARY. Coś dla kulinarnych estetów oraz dla... niejadków, bo zielona i czerwona papryka, pomarańczowa marchewka oraz szczypiorek tworzą wyjątkowo apetyczną kompozycję. Idealny do ryżu, pięknie prezentuje się udekorowany źdźbłami szczypiorku i podany z cząstką cytryny.

Spróbuj także z sosem białym winnym lub
z sosem estragonowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY !!!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?