1

2

Przepisy

Dorsz z patelni

4/5

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 221 kcal / porcja

Dorsz z patelni z bukietem kolorowych, podsmażanych warzyw, duszony w esencjonalnym Rosole z kury. Coś dla kulinarnych estetów oraz dla... niejadków, bo zielona i czerwona papryka, pomarańczowa marchewka oraz szczypiorek tworzą wyjątkowo apetyczną kompozycję. Idealny do ryżu, pięknie prezentuje się udekorowany źdźbłami szczypiorku i podany z cząstką cytryny.

Spróbuj także z sosem białym winnym lub
z sosem estragonowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY !!!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety pokrój w paski, skrop sokiem z cytryny.
  2. Warzywa oczyść, również pokrój w paski (seler naciowy, 3 łodygi, możesz zastąpić selerem konserwowym).
  3. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż warzywa, dopraw je do smaku solą i pieprzem.
  4. Wlej 3/4 szklanki wody, dodaj Rosół.
  5. Warzywa duś na patelni około 10 minut, po tym czasie dodaj rybę.
  6. Całość gotuj około 5 minut pod przykryciem.
  7. Podawaj z ryżem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: