Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dorsz z patelni

Dorsz z patelni
  • Dorsz z patelni
  • Dorsz z patelni
  • Dorsz z patelni
  • Dorsz z patelni
  • Dorsz z patelni
  • Dorsz z patelni
  • czas Łączny czas: 20 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 221 kcal / 1 porcję

Dorsz z patelni z bukietem kolorowych, podsmażanych warzyw, duszony w esencjonalnym Rosole z kury. Coś dla kulinarnych estetów oraz dla... niejadków, bo zielona i czerwona papryka, pomarańczowa marchewka oraz szczypiorek tworzą wyjątkowo apetyczną kompozycję. Idealny do ryżu, pięknie prezentuje się udekorowany źdźbłami szczypiorku i podany z cząstką cytryny.

Spróbuj także z sosem białym winnym lub
z sosem estragonowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY !!!

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Filety pokrój w paski, skrop sokiem z cytryny.
  2. Warzywa oczyść, również pokrój w paski (seler naciowy, 3 łodygi, możesz zastąpić selerem konserwowym).
  3. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż warzywa, dopraw je do smaku solą i pieprzem.
  4. Wlej 3/4 szklanki wody, dodaj Rosół.
  5. Warzywa duś na patelni około 10 minut, po tym czasie dodaj rybę.
  6. Całość gotuj około 5 minut pod przykryciem.
  7. Podawaj z ryżem.
Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: 884 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Dorsz z patelni
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Dorsz z patelni

Wydrukuj przepis

Dorsz z patelni

Zgłoś przepis do moderacji