1

2

Przepisy

Marchewka na gęsto

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 5 minut

oczekiwanie: 25 minut

porcje: 3 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Marchew obieramy wrzucamy do garnka z zimna woda i dodatkiem masła , soli i cukru i gotujemy az
marchew będzie lekko miękka. Marchew należy wyciagnąć (nie wylewając wywaru) i pokroić w kostkę.
Marchewke wrzucamy do czystego garnka, lekko podgotowywujemy i zasypujemy mąką ok 2-3 łyżek. Gotujemy, cały czas mieszając, aby się nie przypaliło!.
Następnie stopniowo zalewamy naszym wywarem ciagle mieszając.Będzie to wyglądać jak gęsty sos. Na sam koniec możemy dodać posiekaną nać pietruszki,
Smacznego!!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: