Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Marchewka na gęsto

  • Marchewka na gesto
  • czas Łączny czas: 30 min (Przygotowanie: 5 min Oczekiwanie 25 min)
  • porcji Porcji: 3
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Marchew obieramy wrzucamy do garnka z zimna woda i dodatkiem masła , soli i cukru i gotujemy az
  2. marchew będzie lekko miękka. Marchew należy wyciagnąć (nie wylewając wywaru) i pokroić w kostkę.
  3. Marchewke wrzucamy do czystego garnka, lekko podgotowywujemy i zasypujemy mąką ok 2-3 łyżek. Gotujemy, cały czas mieszając, aby się nie przypaliło!.
  4. Następnie stopniowo zalewamy naszym wywarem ciagle mieszając.Będzie to wyglądać jak gęsty sos. Na sam koniec możemy dodać posiekaną nać pietruszki,
  5. Smacznego!!!!
Kalorie: - kcal / 3 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Marchewka na gęsto

Wydrukuj przepis

Marchewka na gęsto

Zgłoś przepis do moderacji