1

2

Przepisy

Marchewka na gęsto

5/5

przygotowanie: 5 minut

oczekiwanie: 25 minut

porcje: 3 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Marchew obieramy wrzucamy do garnka z zimna woda i dodatkiem masła , soli i cukru i gotujemy az
marchew będzie lekko miękka. Marchew należy wyciagnąć (nie wylewając wywaru) i pokroić w kostkę.
Marchewke wrzucamy do czystego garnka, lekko podgotowywujemy i zasypujemy mąką ok 2-3 łyżek. Gotujemy, cały czas mieszając, aby się nie przypaliło!.
Następnie stopniowo zalewamy naszym wywarem ciagle mieszając.Będzie to wyglądać jak gęsty sos. Na sam koniec możemy dodać posiekaną nać pietruszki,
Smacznego!!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: