Zapiekanka warzywna z ryżem

Oceń ten przepis!

5/5 5 22 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 22 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Filety pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dopraw solą, pieprzem, curry i gałką.
  3. Cebulę obierz, paprykę umyj i oczyść z gniazd nasiennych.
  4. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa, zeszklij.
  5. Rosół rozpuść w 0,5 szklanki gorącej wody i wlej do warzyw. Duś przez 5 minut.
  6. Dodaj ryż, wymieszaj i przełóż do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania.
  7. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
  8. Jajko połącz ze śmietaną, serem oraz czosnkiem. Zalej zapiekankę.
  9. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 30 minut.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?