Wiejski garnek z pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 26 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 26 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebule obierz i pokrój w paseczki, a następnie zeszklij na oleju.
  2. Dodaj mięso i smaż przez 10 minut.
  3. Obierz ziemniaki.
  4. Dodaj do mięsa pieczarki pokrojone w plastry i ziemniaki pokrojone w grubą kostkę. Wszystko smaż jeszcze przez chwilę.
  5. WINIARY POMYSŁ NA… chłopski garnek połącz z 400 ml zimnej wody i wlej do mięsa.
  6. Zagotuj wszystko, a następnie gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając przez 20-25 minut.

Opis przepisu:

Wiejski garnek z pieczarkami to jedno z wielu pysznych dań, jakie możemy przyrządzić, wykorzystując doskonały WINIARY POMYSŁ NA... chłopski garnek. Sycący obiad przygotujemy naprawdę szybko! Tym razem zrobimy go z mielonym mięsem, podsmażanym z pieczarkami i cebulą oraz kawałkami ziemniaków. Przed podaniem możemy potrawę udekorować natką lub gałązką tymianku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?