Placki warzywne z gulaszem

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

placki:

Przygotowanie:

  1. Filety pokrój w kostkę, pieczarki w plasterki.
  2. Warzywa (cebulę, marchewkę i seler) pokrój w paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Mięso podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju, dodaj pieczarki i warzywa. Duś 5 minut.
  4. Zawartość torebki POMYSŁ NA… rozmieszaj w 300 ml wody, wlej na patelnię.
  5. Duś razem 10 minut.
  6. Zdejmij z ognia i dodaj śmietanę.
  7. Ziemniaki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  8. Cebulę i cukinię pokrój w paseczki.
  9. Połącz warzywa z mąką, jajkami i natką pietruszki, dopraw do smaku.
  10. Smaż placki na rumiano na rozgrzanym oleju.
  11. Placki podawaj z gulaszem, od razu po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Kiedy masz ochotę na placki, ale nie ziemniaczane, kiedy chodzi za Tobą gulasz, ale nie z ziemniakami - to znak, że musisz sięgnąć po coś wyjątkowego! Specjalnie na takie dni mamy WINIARY POMYSŁ NA… kurczaka z pieczarkami, a do tego placki warzywne – skosztuj i odzyskaj dobry humor!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?