Jeżyki drobiowo-warzywne

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość torebki dokładnie rozprowadzić w 300 ml zimnej wody.
  2. Postawić na ogniu i mieszać do momentu zagotowania. Gotować na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  3. Ryż zalać wrzącą wodą na 10 minut, dobrze odsączyć.
  4. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę oczyścić, przekroić na 4 części i pokroić w paseczki.
  5. Mięso połączyć z warzywami i ryżem. Doprawić solą i pieprzem. Uformować 8 pulpecików, podsmażyć delikatnie z obu stron.
  6. Zalać przygotowanym sosem. Gotować 40 minut na średnim ogniu pod przykryciem.

Opis przepisu:

Pulpety z mielonego udźca indyka i ryżu, zdrowo najeżone warzywami: marchewką, groszkiem, papryką i cebulą. W pysznym Sosie pieczeniowym jasnym WINIARY!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?