Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jeżyki drobiowo-warzywne

0
95 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY Sos pieczeniowy jasny
50 ml
Śmietana 12%
100 g
Ryż
1 
Marchewka
1 
Cebula
1 
Papryka czerwona
400 g
Mięso mielone z indyka
15 g
Zielony groszek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
276.64 kcal
Węglowodany
25.65 g
Białko
22.46 g
Tłuszcze
9.15 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

95 min
Krok 1
5 min
Zawartość torebki dokładnie rozprowadzić w 300 ml zimnej wody.
Krok 2
10 min
Postawić na ogniu i mieszać do momentu zagotowania. Gotować na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 3
10 min
Ryż zalać wrzącą wodą na 10 minut, dobrze odsączyć.
Krok 4
10 min
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę oczyścić, przekroić na 4 części i pokroić w paseczki.
Krok 5
10 min
Mięso połączyć z warzywami i ryżem. Doprawić solą i pieprzem. Uformować 8 pulpecików, podsmażyć delikatnie z obu stron.
Krok 6
40 min
Zalać przygotowanym sosem. Gotować 40 minut na średnim ogniu pod przykryciem.
Jeżyki drobiowo-warzywne

Krok 1 z 6

Zawartość torebki dokładnie rozprowadzić w 300 ml zimnej wody.

Jeżyki drobiowo-warzywne

Krok 2 z 6

Postawić na ogniu i mieszać do momentu zagotowania. Gotować na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.

Jeżyki drobiowo-warzywne

Krok 3 z 6

Ryż zalać wrzącą wodą na 10 minut, dobrze odsączyć.

Jeżyki drobiowo-warzywne

Krok 4 z 6

Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę oczyścić, przekroić na 4 części i pokroić w paseczki.

Jeżyki drobiowo-warzywne

Krok 5 z 6

Mięso połączyć z warzywami i ryżem. Doprawić solą i pieprzem. Uformować 8 pulpecików, podsmażyć delikatnie z obu stron.

Jeżyki drobiowo-warzywne

Krok 6 z 6

Zalać przygotowanym sosem. Gotować 40 minut na średnim ogniu pod przykryciem.

Pulpety z mielonego udźca indyka i ryżu, zdrowo najeżone warzywami: marchewką, groszkiem, papryką i cebulą. W pysznym Sosie pieczeniowym jasnym WINIARY!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika