
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Żurek razowy w chlebie

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 1 z 3
Białą i wędzoną kiełbasę zalać niewielką ilością wody i gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut. W międzyczasie ugotować jajka na twardo, ostudzić je i obrać ze skorupki.
Krok 2 z 3
Kiełbasę wyjąć z wody i pokroić na talarki. Żurek WINIARY dokładnie rozprowadzić w 500 ml zimnej wody i wlać do garnka z wodą, w której gotowała się kiełbasa. Postawić na ogniu i mieszać do chwili zagotowania. Gotować na małym ogniu przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 3 z 3
Do żurku dodać talarki kiełbasy i chrzan. Doprawić solą i pieprzem według uznania. Podawać żurek w chlebie z jajkiem, pokrojonym na ćwiartki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0