Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białą i wędzoną kiełbasę zalać niewielką ilością wody i gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut. W międzyczasie ugotować jajka na twardo, ostudzić je i obrać ze skorupki.
Krok 2
10 min
Kiełbasę wyjąć z wody i pokroić na talarki. Żurek WINIARY dokładnie rozprowadzić w 500 ml zimnej wody i wlać do garnka z wodą, w której gotowała się kiełbasa. Postawić na ogniu i mieszać do chwili zagotowania. Gotować na małym ogniu przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
5 min
Do żurku dodać talarki kiełbasy i chrzan. Doprawić solą i pieprzem według uznania. Podawać żurek w chlebie z jajkiem, pokrojonym na ćwiartki.
Krok 1
z
3
Białą i wędzoną kiełbasę zalać niewielką ilością wody i gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut. W międzyczasie ugotować jajka na twardo, ostudzić je i obrać ze skorupki.
Krok 2
z
3
Kiełbasę wyjąć z wody i pokroić na talarki. Żurek WINIARY dokładnie rozprowadzić w 500 ml zimnej wody i wlać do garnka z wodą, w której gotowała się kiełbasa. Postawić na ogniu i mieszać do chwili zagotowania. Gotować na małym ogniu przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
z
3
Do żurku dodać talarki kiełbasy i chrzan. Doprawić solą i pieprzem według uznania. Podawać żurek w chlebie z jajkiem, pokrojonym na ćwiartki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0