Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Żurek razowy w chlebie
Dodaj do CookBook

Żurek razowy w chlebie

(0)
30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JustynaL
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Żurek WINIARY
2 
Kiełbasa wieprzowa
1 
Wędzone kiełbaski wieprzowe
2 
Jajko
2  łyżeczek
Chrzan tarty
1  łyżeczka
Majeranek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.5 g
Wartość energetyczna
928 kcal
Tłuszcze
73.4 g
Białko
42.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Żurek jest tradycyjną zupą podawaną w większości polskich domów w Wielkanoc. Jest pożywna, rozgrzewająca i aromatyczna.

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    15 min
    Białą i wędzoną kiełbasę zalać niewielką ilością wody i gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut. W międzyczasie ugotować jajka na twardo, ostudzić je i obrać ze skorupki.
  • Krok 2

    10 min
    Kiełbasę wyjąć z wody i pokroić na talarki. Żurek WINIARY dokładnie rozprowadzić w 500 ml zimnej wody i wlać do garnka z wodą, w której gotowała się kiełbasa. Postawić na ogniu i mieszać do chwili zagotowania. Gotować na małym ogniu przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
  • Krok 3

    5 min
    Do żurku dodać talarki kiełbasy i chrzan. Doprawić solą i pieprzem według uznania. Podawać żurek w chlebie z jajkiem, pokrojonym na ćwiartki.
Żurek razowy w chlebie

Krok 1 z 3

Białą i wędzoną kiełbasę zalać niewielką ilością wody i gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut. W międzyczasie ugotować jajka na twardo, ostudzić je i obrać ze skorupki.

Żurek razowy w chlebie

Krok 2 z 3

Kiełbasę wyjąć z wody i pokroić na talarki. Żurek WINIARY dokładnie rozprowadzić w 500 ml zimnej wody i wlać do garnka z wodą, w której gotowała się kiełbasa. Postawić na ogniu i mieszać do chwili zagotowania. Gotować na małym ogniu przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.

Żurek razowy w chlebie

Krok 3 z 3

Do żurku dodać talarki kiełbasy i chrzan. Doprawić solą i pieprzem według uznania. Podawać żurek w chlebie z jajkiem, pokrojonym na ćwiartki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Żurek w chlebie

    Żurek w chlebie

    2 godz 57 min Średni
  • Żurek z grzybami i puree kalafiorowym

    Żurek z grzybami i puree kalafiorowym

    25 min Łatwy
  • Żurek wegetariański w chlebku

    Żurek wegetariański w chlebku

    52 min Łatwy
  • Żurek śląski - przepis, który Cię zachwyci

    Żurek śląski - przepis, który Cię zachwyci

    1 godz 53 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu