Karp z pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 21 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 21 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki oczyść i pokrój w plastry, usmaż na rozgrzanej patelni na 2 łyżkach oleju.
  2. Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
  3. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  4. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając, pod koniec dodaj pieczarki.
  5. Filet oczyść, pokrój na porcje, oprósz solą, pieprzem i mąką.
  6. Usmaż na pozostałym oleju.
  7. Sos wyłóż na półmisek, a na nim ułóż porcje ryby.
  8. Podawaj udekorowane natką pietruszki.

Opis przepisu:

Smażony karp z pieczarkami w aromatycznym Sosie grzybowym Na Każdy Dzień WINIARY. Bardzo prosty i szybki do przygotowania, bo trzeba tylko podsmażyć pieczarki, dodać do sosu i polać nim usmażoną rybę. Dekorujemy natką pietruszki i podajemy z ziemniakami oraz zieloną sałatą ze śmietaną. Karp z pieczarkami to doskonały sposób na podanie ryby na wigilijny stół.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?