1

2

Przepisy

Karp z pieczarkami

4/5 4 19 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

380 calories kalorie: 380 kcal / porcja

Smażony karp z pieczarkami w aromatycznym Sosie grzybowym Na Każdy Dzień WINIARY. Bardzo prosty i szybki do przygotowania, bo trzeba tylko podsmażyć pieczarki, dodać do sosu i polać nim usmażoną rybę. Dekorujemy natką pietruszki i podajemy z ziemniakami oraz zieloną sałatą ze śmietaną. Karp z pieczarkami to doskonały sposób na podanie ryby na wigilijny stół.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki oczyść i pokrój w plastry, usmaż na rozgrzanej patelni na 2 łyżkach oleju.
  2. Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
  3. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  4. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając, pod koniec dodaj pieczarki.
  5. Filet oczyść, pokrój na porcje, oprósz solą, pieprzem i mąką.
  6. Usmaż na pozostałym oleju.
  7. Sos wyłóż na półmisek, a na nim ułóż porcje ryby.
  8. Podawaj udekorowane natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: