Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naleśniki z warzywami

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cukinia
1 
Cebula
10 
Pieczarki
2 płaskich łyżek
Masło
1 Płaska łyżka
Ketchup
5 
Jajko
500 ml
Kwaśna śmietana
1 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 szczypta
Sól
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
10 min
Cukinię, cebulę i pieczarki oczyść i pokrój w dużą kostkę.
Krok 2
0 min
Podsmaż je na maśle przez 10 minut, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, dodaj ketchup.
Krok 3
10 min
NALEŚNIKI: Białka jajek oddziel od żółtek. Białka ubij na pianę ze szczyptą soli, dodaj żółtka i śmietankę.
Krok 4
5 min
Następnie ciasto delikatnie połącz z mąką.
Krok 5
10 min
Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 naleśników, na każdym połóż porcję farszu i zwiń w rulon.
Krok 6
3 min
Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
Krok 7
5 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Krok 8
2 min
Naleśniki podawaj z gorącym sosem pomidorowym.
Naleśniki z warzywami

Krok 1 z 8

Cukinię, cebulę i pieczarki oczyść i pokrój w dużą kostkę.

Naleśniki z warzywami

Krok 2 z 8

Podsmaż je na maśle przez 10 minut, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, dodaj ketchup.

Naleśniki z warzywami

Krok 3 z 8

NALEŚNIKI: Białka jajek oddziel od żółtek. Białka ubij na pianę ze szczyptą soli, dodaj żółtka i śmietankę.

Naleśniki z warzywami

Krok 4 z 8

Następnie ciasto delikatnie połącz z mąką.

Naleśniki z warzywami

Krok 5 z 8

Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 naleśników, na każdym połóż porcję farszu i zwiń w rulon.

Naleśniki z warzywami

Krok 6 z 8

Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.

Naleśniki z warzywami

Krok 7 z 8

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Naleśniki z warzywami

Krok 8 z 8

Naleśniki podawaj z gorącym sosem pomidorowym.

Pomysł na obiad pełen warzyw, czy naleśniki z warzywami! Farsz z pieczarek, cebuli i cukinii kładziemy na puszyste naleśniki, a następnie zawijamy je w rulony. Naleśniki z warzywami podajemy z gorącym, aromatycznym sosem pomidorowym przyrządzonym z pomocą Sosu pomidorowego WINIARY. Naszym zdaniem naleśniki z warzywami to przekąska godna wpisania na stałe w obiadowe menu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika