Naleśniki z warzywami
70min
Łatwy
1 opakowanie
1
Cukinia
1
Cebula
10
Pieczarki
2 płaskich łyżek
Masło
1 Płaska łyżka
Ketchup
5
Jajko
500 ml
Kwaśna śmietana
1 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 szczypta
Sól
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
70 min
Krok 1
10 min
Cukinię, cebulę i pieczarki oczyść i pokrój w dużą kostkę.
Krok 2
0 min
Podsmaż je na maśle przez 10 minut, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, dodaj ketchup.
Krok 3
10 min
NALEŚNIKI: Białka jajek oddziel od żółtek. Białka ubij na pianę ze szczyptą soli, dodaj żółtka i śmietankę.
Krok 4
5 min
Następnie ciasto delikatnie połącz z mąką.
Krok 5
10 min
Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 naleśników, na każdym połóż porcję farszu i zwiń w rulon.
Krok 6
3 min
Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
Krok 7
5 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Krok 8
2 min
Naleśniki podawaj z gorącym sosem pomidorowym.
Pomysł na obiad pełen warzyw, czy naleśniki z warzywami! Farsz z pieczarek, cebuli i cukinii kładziemy na puszyste naleśniki, a następnie zawijamy je w rulony. Naleśniki z warzywami podajemy z gorącym, aromatycznym sosem pomidorowym przyrządzonym z pomocą Sosu pomidorowego WINIARY. Naszym zdaniem naleśniki z warzywami to przekąska godna wpisania na stałe w obiadowe menu!
Komentarze 0