Zapiekanka z kapusty i ziemniaków

Oceń ten przepis!

5/5 5 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 45 min.

  • Porcje 6

5/5 5 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę pokrój. Gotuj około 30 minut.
  2. Ziemniaki oczyść i ugotuj w mundurkach. Ostudź. Obierz i pokrój w plastry.
  3. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oliwie.
  4. Fasolkę odsącz.
  5. Do cebuli dodaj fasolkę. Wymieszaj z kapustą. Do warzyw wsyp zawartość Sosu i zagotuj. Dopraw Przyprawą i pieprzem.
  6. W posmarowanym naczyniu ułóż warstwę ziemniaków, kapustę, pozostałe ziemniaki i wiórki masła.
  7. Zapiekaj w przykrytym naczyniu w temperaturze 200°C przez około 40-45 minut.

Opis przepisu:

Kapusta, ziemniaki i oczywiście grzyby – właśnie tak pachnie, dobry polski obiad! Aby jednak wyjść poza schemat, przygotuj je w formie zapiekanki... Dodaj cebulę, białą fasolę oraz bSos grzybowy staropolski Doskonała Kuchnia WINIARY/b i oszałamiająca bzapiekanka z kapusty i ziemniaków/b gotowa!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?