Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Garnuszek kapusty kiszonej na ostro
Dodaj do CookBook

Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

(0)
1 godz 22 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy
300  g
Wieprzowina surowa
400  g
Kapusta Kiszona
300  g
Ziemniaki
1  łyżka
Olej
50  g
Boczek
3  plastrów
Chleb tostowy pełnozairnisty
50  g
Ser edamski
1 
Cebula
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
35.5 g
Wartość energetyczna
652.4 kcal
Tłuszcze
41.4 g
Białko
34.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pożywne, rozgrzewające danie obiadowe, garnuszek kapusty kiszonej na ostro, przyrządzamy w żaroodpornym garnku z metalowymi uchwytami, który można wstawić do piekarnika. Wrzucamy do niego kawałki podsmażonej wieprzowiny, boczku i cebuli, kiszoną kapustę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki, a potem wszystko razem dusimy z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... Gulasz. Na koniec zapiekamy krótko w piekarniku, z posypką z kawałków tostowego pieczywa i tartego żółtego sera, dzięki czemu nasza potrawa zyska oryginalną „skórkę”. Przed podaniem można udekorować gałązką natki.

Przygotowanie

82 min
  • Krok 1

    15 min
    Wieprzowinę umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Kapustę kiszoną odsącz.
  • Krok 2

    10 min
    Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostki ok. 2x2 cm.
  • Krok 3

    10 min
    W garnku żaroodpornym rozgrzej olej. Podsmaż na tym mięso, cebulę i boczek w kostkach. Dodaj kapustę kiszoną i kostki ziemniaków, podsmaż.
  • Krok 4

    35 min
    Dolej 300 ml wody i wsyp POMYSŁ NA..., doprowadź do wrzenia. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 35 minut.
  • Krok 5

    2 min
    Z pieczywa tostowego usuń skórkę, pieczywo pokrój w kostkę.
  • Krok 6

    10 min
    Kostką i serem posyp potrawę i zapiekaj w piekarniku przez około 10 minut (termoobieg 170°C).
Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

Krok 1 z 6

Wieprzowinę umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Kapustę kiszoną odsącz.

Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

Krok 2 z 6

Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostki ok. 2x2 cm.

Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

Krok 3 z 6

W garnku żaroodpornym rozgrzej olej. Podsmaż na tym mięso, cebulę i boczek w kostkach. Dodaj kapustę kiszoną i kostki ziemniaków, podsmaż.

Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

Krok 4 z 6

Dolej 300 ml wody i wsyp POMYSŁ NA..., doprowadź do wrzenia. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 35 minut.

Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

Krok 5 z 6

Z pieczywa tostowego usuń skórkę, pieczywo pokrój w kostkę.

Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

Krok 6 z 6

Kostką i serem posyp potrawę i zapiekaj w piekarniku przez około 10 minut (termoobieg 170°C).

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu