Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

0
82 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy
300 g
Wieprzowina surowa
400 g
Kapusta Kiszona
300 g
Ziemniaki
1 łyżka
Olej
50 g
Boczek
3 plastrów
Chleb tostowy pełnozairnisty
50 g
Ser edamski
1 
Cebula

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
641.37 kcal
Tłuszcze
41.44 g
Węglowodany
32.24 g
Białko
35.32 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

82 min
Krok 1
15 min
Wieprzowinę umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Kapustę kiszoną odsącz.
Krok 2
10 min
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostki ok. 2x2 cm.
Krok 3
10 min
W garnku żaroodpornym rozgrzej olej. Podsmaż na tym mięso, cebulę i boczek w kostkach. Dodaj kapustę kiszoną i kostki ziemniaków, podsmaż.
Krok 4
35 min
Dolej 300 ml wody i wsyp POMYSŁ NA..., doprowadź do wrzenia. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 35 minut.
Krok 5
2 min
Z pieczywa tostowego usuń skórkę, pieczywo pokrój w kostkę.
Krok 6
10 min
Kostką i serem posyp potrawę i zapiekaj w piekarniku przez około 10 minut (termoobieg 170°C).
Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

Krok 1 z 6

Wieprzowinę umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Kapustę kiszoną odsącz.

Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

Krok 2 z 6

Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostki ok. 2x2 cm.

Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

Krok 3 z 6

W garnku żaroodpornym rozgrzej olej. Podsmaż na tym mięso, cebulę i boczek w kostkach. Dodaj kapustę kiszoną i kostki ziemniaków, podsmaż.

Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

Krok 4 z 6

Dolej 300 ml wody i wsyp POMYSŁ NA..., doprowadź do wrzenia. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 35 minut.

Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

Krok 5 z 6

Z pieczywa tostowego usuń skórkę, pieczywo pokrój w kostkę.

Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

Krok 6 z 6

Kostką i serem posyp potrawę i zapiekaj w piekarniku przez około 10 minut (termoobieg 170°C).

Pożywne, rozgrzewające danie obiadowe, garnuszek kapusty kiszonej na ostro, przyrządzamy w żaroodpornym garnku z metalowymi uchwytami, który można wstawić do piekarnika. Wrzucamy do niego kawałki podsmażonej wieprzowiny, boczku i cebuli, kiszoną kapustę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki, a potem wszystko razem dusimy z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... Gulasz. Na koniec zapiekamy krótko w piekarniku, z posypką z kawałków tostowego pieczywa i tartego żółtego sera, dzięki czemu nasza potrawa zyska oryginalną „skórkę”. Przed podaniem można udekorować gałązką natki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika