Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapiekanka myśliwska

0
125 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Kapusta biała
50 g
Pieczarki
250 g
Ser edamski
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
200 g
Boczek
6 
Ziemniaki
1 
Cebula

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
793.21 kcal
Tłuszcze
72.16 g
Białko
19.1 g
Węglowodany
14.07 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

125 min
Krok 1
18 min
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj.
Krok 2
10 min
Kapustę oczyść, cebulę i pieczarki obierz. Wszystko pokrój w kostkę.
Krok 3
10 min
Boczek pokrój w paski i smaż na oleju. Dodaj pokrojone warzywa.
Krok 4
20 min
Duś około 20 minut. Dodaj sos myśliwski.
Krok 5
5 min
Ziemniaki pokrój w plasterki. Całość wymieszaj.
Krok 6
2 min
Przełóż do naczynia do zapiekania. Na wierzchu posyp serem.
Krok 7
60 min
Wstaw do nagrzanego do piekarnika i zapiekaj 50-60 minut.
Zapiekanka myśliwska

Krok 1 z 7

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj.

Zapiekanka myśliwska

Krok 2 z 7

Kapustę oczyść, cebulę i pieczarki obierz. Wszystko pokrój w kostkę.

Zapiekanka myśliwska

Krok 3 z 7

Boczek pokrój w paski i smaż na oleju. Dodaj pokrojone warzywa.

Zapiekanka myśliwska

Krok 4 z 7

Duś około 20 minut. Dodaj sos myśliwski.

Zapiekanka myśliwska

Krok 5 z 7

Ziemniaki pokrój w plasterki. Całość wymieszaj.

Zapiekanka myśliwska

Krok 6 z 7

Przełóż do naczynia do zapiekania. Na wierzchu posyp serem.

Zapiekanka myśliwska

Krok 7 z 7

Wstaw do nagrzanego do piekarnika i zapiekaj 50-60 minut.

Zapiekanka myśliwska, to propozycja wręcz obowiązkowa na jesienny obiad! Kroimy warzywa, dodajemy boczek i Sos myśliwski Doskonała Kuchnia WINIARY, który zajmie się całą resztą, a więc nasyci danie dobrym smakiem i zniewalającym aromatem. Danie to robi się naprawdę szybko. Jeśli chcesz, aby ser był delikatny i ciągnący się, dodaj go na 10 minut przed końcem pieczenia.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika