Zapiekanka z kapusty i ziemniaków
130min
Łatwy
1 opakowanie
1 trochę
500 g
Kapusta Kiszona
500 g
Ziemniaki
1
Cebula
3 łyżek
Oliwa z oliwek
1 puszka
Fasola biała konserwowa
1 trochę
Oliwa z oliwek
50 g
Masło
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
8.6 g
Węglowodany
29.6 g
Tłuszcze
15.02 g
Wartość energetyczna
289.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
130 min
Krok 1
5 min
Kapustę pokrój.
Krok 2
30 min
Kapustę gotuj około 30 minut.
Krok 3
20 min
Ziemniaki oczyść i ugotuj w mundurkach.
Krok 4
5 min
Ostudź. Obierz i pokrój w plastry.
Krok 5
8 min
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oliwie.
Krok 6
2 min
Fasolkę odsącz.
Krok 7
10 min
Do cebuli dodaj fasolkę. Wymieszaj z kapustą. Do warzyw wsyp zawartość Sosu i zagotuj. Dopraw Maggi i pieprzem.
Krok 8
5 min
W posmarowanym naczyniu ułóż warstwę ziemniaków, kapustę, pozostałe ziemniaki i wiórki masła.
Krok 9
45 min
Zapiekaj w przykrytym naczyniu w temperaturze 200°C przez około 40-45 minut.
Kapusta, ziemniaki i oczywiście grzyby – właśnie tak pachnie, dobry polski obiad! Aby jednak wyjść poza schemat, przygotuj je w formie zapiekanki... Dodaj cebulę, białą fasolę oraz bSos grzybowy staropolski Doskonała Kuchnia WINIARY/b i oszałamiająca bzapiekanka z kapusty i ziemniaków/b gotowa!
Komentarze 0