Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapiekanka z kapusty i ziemniaków

0
130 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Kapusta Kiszona
500 g
Ziemniaki
1 
Cebula
3 łyżek
Oliwa z oliwek
1 puszka
Fasola biała konserwowa
1 trochę
Oliwa z oliwek
50 g
Masło
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
8.6 g
Węglowodany
29.6 g
Tłuszcze
15.02 g
Wartość energetyczna
289.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

130 min
Krok 1
5 min
Kapustę pokrój.
Krok 2
30 min
Kapustę gotuj około 30 minut.
Krok 3
20 min
Ziemniaki oczyść i ugotuj w mundurkach.
Krok 4
5 min
Ostudź. Obierz i pokrój w plastry.
Krok 5
8 min
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oliwie.
Krok 6
2 min
Fasolkę odsącz.
Krok 7
10 min
Do cebuli dodaj fasolkę. Wymieszaj z kapustą. Do warzyw wsyp zawartość Sosu i zagotuj. Dopraw Maggi i pieprzem.
Krok 8
5 min
W posmarowanym naczyniu ułóż warstwę ziemniaków, kapustę, pozostałe ziemniaki i wiórki masła.
Krok 9
45 min
Zapiekaj w przykrytym naczyniu w temperaturze 200°C przez około 40-45 minut.
Zapiekanka z kapusty i ziemniaków

Krok 1 z 9

Kapustę pokrój.

Zapiekanka z kapusty i ziemniaków

Krok 2 z 9

Kapustę gotuj około 30 minut.

Zapiekanka z kapusty i ziemniaków

Krok 3 z 9

Ziemniaki oczyść i ugotuj w mundurkach.

Zapiekanka z kapusty i ziemniaków

Krok 4 z 9

Ostudź. Obierz i pokrój w plastry.

Zapiekanka z kapusty i ziemniaków

Krok 5 z 9

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oliwie.

Zapiekanka z kapusty i ziemniaków

Krok 6 z 9

Fasolkę odsącz.

Zapiekanka z kapusty i ziemniaków

Krok 7 z 9

Do cebuli dodaj fasolkę. Wymieszaj z kapustą. Do warzyw wsyp zawartość Sosu i zagotuj. Dopraw Maggi i pieprzem.

Zapiekanka z kapusty i ziemniaków

Krok 8 z 9

W posmarowanym naczyniu ułóż warstwę ziemniaków, kapustę, pozostałe ziemniaki i wiórki masła.

Zapiekanka z kapusty i ziemniaków

Krok 9 z 9

Zapiekaj w przykrytym naczyniu w temperaturze 200°C przez około 40-45 minut.

Kapusta, ziemniaki i oczywiście grzyby – właśnie tak pachnie, dobry polski obiad! Aby jednak wyjść poza schemat, przygotuj je w formie zapiekanki... Dodaj cebulę, białą fasolę oraz bSos grzybowy staropolski Doskonała Kuchnia WINIARY/b i oszałamiająca bzapiekanka z kapusty i ziemniaków/b gotowa!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika