1

2

Przepisy

Kotlety mielone nadziewne papryka i serem

4/5 4 7 5 1

Przygotowanie:

Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Mięso przekładamy do miski dodajemy jajko, bułke tartą, cebulę i przyprawiamy do smaku.

Paprykę tniemy na 10 wąskich pasków a kazdy pasek jeszcze na połowę.Rozgrzewamy olej i chwilkę podsmażamy paprykę aby zmiękła.

Bierzemy po 4 paseczki papryki, układamy na plastrze sera i zwijamy roladki. Każdą roladkę wkładamy w troszke mięsa i przykrywamy też troszką− zlepiając boki.
gotowe panierujemy w bułce i smazymy na złoty kolor.
Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • feniks785
    Robiłam je, są pyszne, tylko drobniej pokroiłam paprykę i do zimnej starłam ser na dużych oczkach. Goście byli zaskoczeni nadziewanymi kotlecikami! Pozdrawiam:)

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: