Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety mielone nadziewne papryką i serem

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Szynka mielona
1 
Cebula
1 
Jajko
3 płaskich łyżek
Bułka tarta
1 
Papryka czerwona
150 g
Ser edamski
1 trochę
Bułka tarta
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
528.38 kcal
Węglowodany
10.51 g
Tłuszcze
38.89 g
Białko
32.56 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
5 min
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Mięso przekładamy do miski dodajemy jajko, bułkę tartą, cebulę i przyprawiamy do smaku.
Krok 2
5 min
Paprykę tniemy na 10 wąskich pasków, a każdy pasek jeszcze na połowę. Rozgrzewamy olej i chwilkę podsmażamy paprykę, aby zmiękła.
Krok 3
5 min
Bierzemy po 4 paseczki papryki, układamy na plastrze sera i zwijamy roladki. Każdą roladkę wkładamy w trochę mięsa i przykrywamy też trochę- zlepiając boki.
Krok 4
10 min
Gotowe panierujemy w bułce i smażymy na złoty kolor.
Kotlety mielone nadziewne papryką i serem

Krok 1 z 4

Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Mięso przekładamy do miski dodajemy jajko, bułkę tartą, cebulę i przyprawiamy do smaku.

Kotlety mielone nadziewne papryką i serem

Krok 2 z 4

Paprykę tniemy na 10 wąskich pasków, a każdy pasek jeszcze na połowę. Rozgrzewamy olej i chwilkę podsmażamy paprykę, aby zmiękła.

Kotlety mielone nadziewne papryką i serem

Krok 3 z 4

Bierzemy po 4 paseczki papryki, układamy na plastrze sera i zwijamy roladki. Każdą roladkę wkładamy w trochę mięsa i przykrywamy też trochę- zlepiając boki.

Kotlety mielone nadziewne papryką i serem

Krok 4 z 4

Gotowe panierujemy w bułce i smażymy na złoty kolor.

Masz ochotę na kotlety mielone ale znudziły Ci się w prostym wydaniu? Przygotuj je z nadzieniem! Mięso przygotuj jak na zwykłe mielone. Pokrojoną paprykę lekko podsmaż na patelni, aby zmiękła. Utwórz roladki z papryki i sera, nadziewaj nimi mięso i formuj kotlety. Panieruj i smaż z dwóch stron na złocisty kolor. Nadzienie zrobi furorę wśród bliskich! Wypróbuj koniecznie przepisu na kotlety mielone nadziewane papryką i serem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika