Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

CIASTO TROCINIAK

znakomite na zimny deserek :)
  • znakomite na zimny deserek :)
  • znakomite na zimny deserek :)
  • czas Łączny czas: 60 min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. KREM: Z 1/2 litra mleka odlać 1/2 szkl.i rozpuścić w nim obie mąki.Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Wlać mleka z mąkami−ugotować budyń−wystudzić−utrzeć z masłem.
    MASA JABŁKOWA: W 1 litrze gorącej wody rozpuścić 3 galaretki i wystudzić.Gdy zacznie gęstnieć,dodać jabłka surowe starte na grubej tarce i wymieszać.
    Biszkopt smarujemy połową kremu budyniowego,na to wykładamy masę jabłkową (dobrze tężejącą)−zostawiamy do zastygnięcia galaretki i wykładamy drugą połowę kremu.W tym czasie roztapiamy 2 łyżki masła, 2 łyżki cukru i prażymy w nim wiórki kokosowe na złoty kolor−studzimy.Posypujemy ciasto i wkładmy do lodówki.PYCHA :) 

Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 13 sierpnia 2010
    marzenkaa91

    pyszne ciasto :) polecam !!

    +0
  • 6 sierpnia 2010
    marzenkaa91

    czy można by było dodać do kremu budyń??

    +0
  • 30 listopada 2009
    Rysio56

    Robiłem to ciasto wczoraj rodzinka zajadała smakowicie palce lizac

    +0
  • 29 listopada 2009
    KUDZU13

    Przepyszne ciasto!!! Każdy błagał o więcej

    +0
  • 28 listopada 2009
    tessa08

    ja nie robie sama budyniow do kremow tylko korzystam z gotowego budyniu i nie widze roznicy w kremach nawet ostatnio w ten sposob zrobilam krem do placka z makiem i przelozylam tak wlasnie !

    +0
  • 28 listopada 2009
    JOLACZE1

    wspaniałe :)

    +0
  • 28 listopada 2009
    SCHNEPF

    wygląda smakowicie,a czy nie mozna byłoby zrobic kremu z budyniu?

    +1
  • 23 listopada 2009
    agaz24

    Robiłam to ciasto,rewelacja polecam palce lizać!!!!!!!

    +0
  • 23 listopada 2009
    agaz24

    Robiłam to ciasto,rewelacja polecam palce lizać!!!!!!!

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

CIASTO TROCINIAK
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

CIASTO TROCINIAK

Wydrukuj przepis

CIASTO TROCINIAK

Zgłoś przepis do moderacji