1

2

Przepisy

Przygotowanie:

KREM: Z 1/2 litra mleka odlać 1/2 szkl.i rozpuścić w nim obie mąki.Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Wlać mleka z mąkami−ugotować budyń−wystudzić−utrzeć z masłem.
MASA JABŁKOWA: W 1 litrze gorącej wody rozpuścić 3 galaretki i wystudzić.Gdy zacznie gęstnieć,dodać jabłka surowe starte na grubej tarce i wymieszać.
Biszkopt smarujemy połową kremu budyniowego,na to wykładamy masę jabłkową (dobrze tężejącą)−zostawiamy do zastygnięcia galaretki i wykładamy drugą połowę kremu.W tym czasie roztapiamy 2 łyżki masła, 2 łyżki cukru i prażymy w nim wiórki kokosowe na złoty kolor−studzimy.Posypujemy ciasto i wkładmy do lodówki.PYCHA :) 

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: