Ciasto trociniak

5/5 5 34 5 1

przygotowanie: 50 min

oczekiwanie: 20 min

składniki:

Przygotowanie:

  1. KREM: Z 0,5 litra mleka odlać 0,5 szklanki i rozpuścić w nim obie mąki.
  2. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Wlać mleka z mąkami. Ugotować budyń.
  3. Następnie wystudzić go i utrzeć z masłem.
  4. W 1 litrze gorącej wody rozpuścić 3 galaretki i wystudzić.
  5. Gdy zacznie gęstnieć, dodać jabłka surowe starte na grubej tarce i wymieszać.
  6. Biszkopt smarujemy połową kremu budyniowego, na to wykładamy masę jabłkową (dobrze tężejącą).
  7. Pozostawiamy do zastygnięcia galaretki i wykładamy drugą połowę kremu.
  8. W tym czasie roztapiamy 2 łyżki masła, 2 łyżki cukru i prażymy wiórki kokosowe na złoty kolor. Następnie studzimy.
  9. Posypujemy ciasto i wkładamy do lodówki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.